Ja fa uns dies a l’aula de cuina de Plaça de Cuba de Mataró van fer una demostració de cuina a càrrec de l’Elisabeth Cuevas amb aquest carpaccio de carbassó, però he esperat uns dies a fer-ho, esperant el començament de la temporada del carbassó al maresme, intentant seguir una alimentació amb productes de temporada i de proximitat.
Ingredients: ( 6 persones)
4 carbassons mitjans
150 g de formatge rocafort
100 g de pinyons
2 tomàquets vermells forts (tipus pera)
Reducció de vinagre de Mòdena
Gelat de rocafort (opcional)
3 anxoves
120 cl oli d’oliva
40 cl de vinagre Fòrum Chardonnay
Pebre
Preparació:
1r.- Tallar el carbassó a rodanxes fines (millor si és amb l’ajuda d’un utillatge de cuina
Com la mandolina o la màquina de tallar embotits) i disposar-les a cada plat repartides
Igual que un carpaccio de carn.
2n.- Torrar els pinyons en una paella sense oli i reservar-los.
3r.- Pelar els tomàquets ( escaldar-los prèviament per si volem facilitar el pelatge), treure les llavors i tallar-los a daus d’un cm aproximadament.
4t.- Esmicolar el rocafort a trossets.
5è.- Preparar la vinagreta, triturar les anxoves ( o tallant-les molt petites) amb el vinagre i l’oli.
Acabat:
Amanir el carbassó amb la vinagreta d’anxoves, una mica de pebre, la reducció de Mòdena i l’oli de cítrics.
Pel damunt uns quants daus de tomàquet, dos o tres grapats de llavors, el rocafort a trossets i afegir el pinyons torrats.
Tornar-ho a amanir amb l’oli de cítrics i acabar-ho amb una quenelle petita de gelat de rocafort ( opcional)
El gelat el podríem preparar amb el formatge i nata i congelar-ho.
Si no ens agrada el formatge rocafort, podem posar-hi parmesà, manxego sec o de cabra.
També podem posar altres fruits secs com les avellanes, ametlles o orellanes, però poca quantitat i una mica triturades.
Les anxoves si són de qualitat les fem a trossets petits, en cas contrari les triturem.
Una versió reuïda d’aquest plat seria amb el carbassó, els pinyons i el formatge.
Una altre manera de presentar el plat seria amb l’ajuda d’un cercle d’inoxidable: Primer carbassó, els altres ingredients, carbassó i per acabar els fruits secs.
També podríem tallar el carbassó tipus tallarines i l’hauriem d’amanir abans i també muntar-ho amb un cercle.
En el meu cas un manxego sec o sense formatge
En el meu cas un manxego sec o sense formatge
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada