És un oli que el preparo més aviat a l’estiu, i el fem servir per a les amanides o damunt de les pizzes. En podem preparar més o menys quantitat, algunes vegades preparo tot un litre.
Ingredients:
1 litre d’oli d’oliva, el millor seria utilitzar un oli ecològic de primera premsada
2 grans d’all sense pelar
2 bitxos
Romaní, farigola, 1 fulla de llorer i pebre en gra.
Col·loquem tots els ingredients a l’ampolla d’oli i ho tenim com a mínim 15 dies abans de utilitzar-lo, el millor seria tenir-lo 1 mes.
També podríem fer menys quantitat i provar-lo:
Uns 100 ml d’oli d’oliva de qualitat, 1 bitxo, llorer una fulla petita, 1 gra d’all i 1 o 2 grans de pebre.
Preparació:
Si volem aromatitzar l’oli més ràpidament l’hauríem de posar a escalfar fins uns 40º en aquest moment afegiríem la resta d’ingredients i apagaríem el foc i deixaríem refredar-lo i al cap d’una setmana més o menys ja el podríem utilitzar. L’hauríem de guardar en una ampolla tancada.
És important que tots els ingredients estiguin ben nets i secs quan els introduïm a l’oli.
Fer-ho amb la thermomix és molt fàcil posar l’oli amb temp. 40º uns 2 minuts i introduir la resta d’ingredients i ja el tenim preparat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada