dimecres, 4 de novembre del 2020

SARDINES EN ESCABETX DE CÍTRICS


Els escabetxos són una manera molt tradicional de conservar els aliments i consisteixen bàsicament a coure’ls en una barreja d’oli i vinagre aromatitzada. Es poden escabetxar peixos, però també caça com conill i perdiu. Generalment enfarinem el peix i prèviament els fregim i després l'incorporem a l'escabetx. En aquesta ocasió no les fregirem i les posarem amb els cítrics i ja es couran.  

També hi podríem posar altres verdures en aquesta ocasió unes pastanagues i carbassó.

Ingredients:

1kg i mig de sardines
1/2 cabeça d’alls
1 ceba mitjana
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
1 branca d’orenga
50ml de vinagre de poma
400ml d’oli d’oliva
100ml de suc de taronja
Pell de taronja
Sal i pebre blanc

Preparació:

Netegem les sardines, traient les escates i la tripa i ja li hem demanat a la nostra peixateria que ens ho faci.

En una cassola, va molt bé que sigui de ferro colat  posem mig dit d’oli i sofregim els alls laminats i la ceba tallada a tires fines.

Quan comença a enrossir-se la ceba i l'all, afegim les herbes aromàtiques (llorer, farigola i orenga), el vinagre de poma, el suc de taronja, la pell de la taronja tallada en juliana i l’oli restant. Ho salpebrem i ho remenem com a mínim un parell de minuts.

Afegim les sardines netes i crues i les deixem coure en el escabetx uns 10 minuts a foc baix.

Les deixem refredar les posem a la nevera si les deixem un dia o dos després estaran més bones.

Es poden acompanyar d’un amanida. 

Aquest escabetx es pot fer també amb qualsevol peix dur: orada, peix blau, peix de roca…..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...