Els escabetxos són una manera molt tradicional de conservar els aliments i consisteixen bàsicament a coure’ls en una barreja d’oli i vinagre aromatitzada. Es poden escabetxar peixos, però també caça com conill i perdiu. Generalment enfarinem el peix i prèviament els fregim i després l'incorporem a l'escabetx. En aquesta ocasió no les fregirem i les posarem amb els cítrics i ja es couran.
També hi podríem posar altres verdures en aquesta ocasió unes pastanagues i carbassó.
Ingredients:
1kg i mig de sardines
1/2 cabeça d’alls
1 ceba mitjana
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
1 branca d’orenga
50ml de vinagre de poma
400ml d’oli d’oliva
100ml de suc de taronja
Pell de taronja
Sal i pebre blanc
Preparació:
Netegem les sardines, traient les escates i la tripa i ja li hem demanat a la nostra peixateria que ens ho faci.
En una cassola, va molt bé que sigui de ferro colat posem mig dit d’oli i sofregim els
alls laminats i la ceba tallada a tires fines.
Quan comença a enrossir-se la ceba i l'all, afegim les herbes aromàtiques (llorer,
farigola i orenga), el vinagre de poma, el suc de
taronja, la pell de la taronja tallada en juliana i l’oli restant. Ho salpebrem
i ho remenem com a mínim un parell de minuts.
Afegim les sardines netes i crues i les deixem coure en el escabetx uns 10 minuts a foc baix.
Les deixem refredar les posem a la nevera si les deixem un dia o dos després estaran més bones.
Es poden acompanyar d’un amanida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada