dissabte, 21 de novembre del 2020

BROU D'OSSOS

 


Aquest brou té forces beneficis per a la salut, perquè va carregat de col·lagen, i ajuda a reduir la inflamació, augmenta l’energia o fins i tot pot alleugerir els dolors dels ossos i dels músculs.

D’aquest brou n’hauríem de prendre cada dia, com per exemple una tassa al mati i aprofitar per posar-lo als nostres estofats, salses, guisats...

Es conserva una setmana a la nevera o fins i tot el podem congelar

Quan fem una sopa convencional, durant una o dues hores, estem infusionant l’aigua amb les carns i les verdures, part dels seus nutrients passen a l’aigua, però en menor quantitat. Quan hi afegim una cullerada de vinagre de poma, contribuïm a la  i d’aquesta manera h dels ossos i deixem que es cuini a foc molt lent com a mínim unes tres hores, aconseguim que els minerals i el col·lagen dels ossos i cartílags passin a l’aigua i d’aquesta manera en podem consumir.

El millor és utilitzar els ossos dels animals de pastura o millor els ecològics ja que tenen controlada la seva medicació i els antibiòtics.

L’essencial en aquesta recepta són els ossos, les verdures, el vinagre i l’aigua. Pots anar variant diferents tipus d’ossos i de verdures.

Ingredients:

1.Carcassa de pollastre ecològic i/o gallina amb el coll

1 os del genoll de vedella

1 os de l’espinada de porc

Es poden posar altres ossos com de pernil, o un peu de porc. Uns 750 g o 1000g d’ossos, quan més millor

5 grans d’all amb pell aixafats amb un ganivet

1 fulla de llorar

1 tros d’alga kombu

2 cullerada de vinagre de poma no pasteuritzat

Aigua filtrada

Verdures les que vulguem poden ser diferents: api, porro, ceba, nap xirivia, fonoll, etc.

Preparació:

1.Preescalfem el forn a 200º, posem els ossos en una safata de forn i els posem uns 35-40 minuts. D’aquesta manera el brou serà més gustos.

2.Passat aquest temps traiem els ossos del forn i els posem a l’olla on farem el brou junt amb l’aigua , el vinagre, els alls, el llorer i l’alga kombu i ho deixarem reposar uns 30 minuts.

3.Passat aquest temps encendrem el foc al màxim, posem l’olla i esperem fins que arrenqui el bull, un cop estigui bullint, abaixem el foc al mínim i ho deixem com a mínim 3 hores.

Al cap de dues hores ja podem posar les verdures, prèviament netejades i a trossos i deixem bullir una hora més

Un cop fet i calent el colarem i el deixarem refredar a temperatura ambient i després ja el pots posar a la nevera.

Un cop el tinguem tapat a la nevera, al cap de 8 hores ja s’haurà separat el greix del brou i quedarà a la part de dalt i amb una cullera separem l’excés de greix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...