dissabte, 28 de novembre del 2020

CARXOFES CONFITADES AMB THERMOMIX I SENSE

 


Fa uns dies al mercat de Plaça de Cuba de Mataró, van fer un taller on line, La Revolució a la Cuina, joc de carxofes amb el xef Josep Maria Martín del Restaurant Nou-Cents, és a dir cuina d'autor amb productes de proximitat i sostenibles.

La idea del taller era preparar receptes senzilles amb carxofes, per treure’n el màxim partit.

Ens van fer les carxofes confitades, farcides, una crema, una melmelada i uns bombons.

Us posaré la recepta de les carxofes confitades que ens permeten jugar amb molts plats, freds, calents, elaborats....(soles amb vinagreta, amanida, farcides amb foie, formatge.. Guisats de peix, bolets o de carn, guarnicions o truites)

Una de les carxofes confitades la van farcir de llagostins

Ingredients:

Podem fer la quantitat que vulguem en aquesta ocasió:

12 carxofes

Oli d’oliva verge, si ho hem fet altres vegades podem aprofitar-lo

 Preparació:

Netejar bé les carxofes, traient les primeres fulles externes, pelar i deixar la tija pelada, trossejar-la al nostre gust, senceres, per la meitat, a quarts... A mida que les anem netejant les posem en un recipient amb aigua llimona i julivert.

Un cop netes les col·loquem dintre d’un pot fondo ajustat a la mida, omplir amb l’oli fins a cobrir 3cm., a foc suau 90º ( no han de bullir) durant 20 minuts, deixar en repòs fins a refredar i reservar.


AMB LA THERMOMIX:

Una manera fàcil de fer els confitats és amb la thermomix, ja que no superarem la temperatura de confit i l’oli que utilitzem el podrem utilitzar en posteriors ocasions.

Ho faríem amb unes 6 o 8 carxofes i 250 gr. D’oli d’oliva verge extra, també les podríem aromatitzar amb un gra d’all, una fulla de llorer , romaní i unes boletes de pebre.

Primer posaríem l’oli al vas de la thermomix, per calentar-lo uns 5 minuts a temperatura 90º i velocitat 2.

A continuació posaríem les carxofes ben seques al vas de la thermomix, en aquest moment si volguéssim i posaríem el gra d’alls i les herbes i el pebre, és opcional i programaríem 20 minuts, temperatura 90º i velocitat 1. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...