divendres, 13 de novembre del 2020

CREMA D'ESPINACS I PERA AMB PINYONS I PERNIL

 


Ja fa uns dies vaig veure aquesta recepta en un bloc de cuina i la vaig deixar pendent de fer-la per quan pogués tenir els seus ingredients de temporada, em va semblar curiosa la combinació dels espinacs i la pera. És una crema especial amb un toc suau i dolç. Utilitzem unes nous de macadàmia o uns anacards o un parell de cullerades soperes de farina d’ametlles com espessidors i fins i tot la podríem congelar.

El millor que podem fer és utilitzar els productes de temporada i de proximitat d’aquesta manera ajudarem a tots el pagesos del nostre entorn, que tan necessaris són per poder portar una alimentació el més saludable possible i tinguem present que si els productes són ecològics molt millor per a la nostra salut.

Ingredients: ( 4 persones)

200 gr d’espinacs

2o 3 peres depenent de la seva mida, han de ser ben madures, jo he utilitza la conference, però en podríem utilitzar qualsevol altre.

1 ceba mitjana

½ tassa de nous de macadàmia crues o d’anacards també crus

500 ml de brou d’ossos o vegetal

Sal marina, Oli d’oliva verge extra

 Per acompanyar uns pinyons i uns trossets d’un bon pernil salat.

 

Preparació:

1.Tallem el pernil a trossets i els posem en una olla amb una mica d’oli d’oliva i el deixem que estigui cruixent i el retirem per utilitzar-lo quan emplatem.

2.En aquest oli hi posem la ceba tallada a juliana i una mica de sal i a fonc baix i anar remenat fins que estigui ben tova, uns 12 minuts més o menys, hem d’anar vigilant que no se’ns cremi i quedi caramel·litzada en el seu propi suc.

3. Mentre hem de picar les nous de macadàmia fins que les fem pols i les reservem.

4.Quan la ceba ja la tenim feta i afegim els espinacs i les peres pelada i tallades a trossos, anem remenant fins que quedin reduïts els espinacs, més o menys uns 7 o 8 minuts.

5.A continuació posem el brou d’óssos o de verdures, en el meu cas en aquesta ocasió de verdures i les nous de macadàmia triturades, ho remenen i deixem que bulli uns 10 minuts.

Un cop fet ho trituraríem, hem de tenir en compte que si utilitzem la pera conference, té una textura de granet i ho hem de triturar bé per no notar-ho.

I ja només ens queda emplatar en un plat de sopa amb els pinyons i el pernil pel damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...