Ja fa uns dies vaig veure aquesta recepta en un
bloc de cuina i la vaig deixar pendent de fer-la per quan pogués tenir els seus
ingredients de temporada, em va semblar curiosa la combinació dels espinacs i
la pera. És una crema especial amb un toc suau i dolç. Utilitzem unes nous de
macadàmia o uns anacards o un parell de cullerades soperes de farina d’ametlles
com espessidors i fins i tot la podríem congelar.
El millor que podem fer és utilitzar els
productes de temporada i de proximitat d’aquesta manera ajudarem a tots el
pagesos del nostre entorn, que tan necessaris són per poder portar una
alimentació el més saludable possible i tinguem present que si els productes
són ecològics molt millor per a la nostra salut.
Ingredients: ( 4 persones)
200 gr d’espinacs
2o 3 peres depenent de la
seva mida, han de ser ben madures, jo he utilitza la conference, però en podríem
utilitzar qualsevol altre.
1 ceba mitjana
½ tassa de nous de macadàmia
crues o d’anacards també crus
500 ml de brou d’ossos o
vegetal
Sal marina, Oli d’oliva verge
extra
Preparació:
1.Tallem el pernil a trossets i els posem en una olla amb una mica d’oli d’oliva i el deixem que estigui cruixent i el retirem per utilitzar-lo quan emplatem.
2.En aquest oli hi posem la ceba tallada a juliana i
una mica de sal i a fonc baix i anar remenat fins que estigui ben tova, uns 12
minuts més o menys, hem d’anar vigilant que no se’ns cremi i quedi caramel·litzada
en el seu propi suc.
3. Mentre hem de picar les nous de macadàmia fins que
les fem pols i les reservem.
4.Quan la ceba ja la tenim feta i afegim els espinacs
i les peres pelada i tallades a trossos, anem remenant fins que quedin reduïts els
espinacs, més o menys uns 7 o 8 minuts.
5.A continuació posem el brou d’óssos o de verdures,
en el meu cas en aquesta ocasió de verdures i les nous de macadàmia triturades,
ho remenen i deixem que bulli uns 10 minuts.
Un cop fet ho trituraríem, hem de tenir en compte que
si utilitzem la pera conference, té una textura de granet i ho hem de triturar
bé per no notar-ho.
I ja només ens queda emplatar en un plat de sopa amb
els pinyons i el pernil pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada