dimarts, 18 de desembre de 2018

CARXOFES FARCIDES AMB BOLETS DE TARDOR I VIRUTES DE FOIE I CREMÓS DE PATATA



Aquestes carxofes ens les va fer el restaurant Suka, a l’aula del mercat de Plaça de Cuba de Mataró dins la campanya de productes collits a casa amb productes de temporada, podria ser una bona recepta per aquestes properes festes de Nadal i de Cap d’Any.

Ingredients:

8 carxofes
1 ceba dolça
200 gr de rovellons
200 gr de portobello
200 gr de trompetes de la mort
20 gr de mantega
100 gr de nata o crema vegetal
Encenalls de foie
Sal, pebre negre i oli

Elaboració:

Netejar les carxofes. Posar-les a bullir amb grills de llimona i una mica de farina per blanquejar la carxofa i que no quedi negra.
Quan les carxofes estiguin tendres, posar-les en un recipient amb aigua amb gel per tallar la cocció.
Per preparar el farcit, un cop netejats, picar i arrebossar una ceba dolça, les trompetes, els rovellons i els portobellos.
Sofregir la ceba, afegir la mantega un rajolí de conyac i deixar cuinar fins que estigui cuit.
Afegir la nata fins lligar tots els ingredients i triturar-ho tot en una trituradora o túrmix o bé a la thermomix (2’a velocitat 3), i ja estarà llest per farcir.

Cremós de patata:
500 g de patata
250 cl de brou d’au
100 cl de nata
50 g de mantega
Sal i pebre negre

Elaboració:
Pelar, rentar i tallar les patates, bullir-les amb la nata i el brou fins que estiguin tendres, salpebrar i ja estaran llestes per triturar.

Salsa:

Amb el suc del sofregit de bolets i la crema de llet .
 

Muntatge:
Posar el cremós de patata a la base del plat i a sobra hi posarem la carxofa amb el farcit al seu interior i unes virutes de foie i cibulet i salsa pel damunt.


Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...