Aquestes carxofes ens
les va fer el restaurant Suka, a l’aula del mercat de Plaça de Cuba de Mataró
dins la campanya de productes collits a casa amb productes de temporada, podria
ser una bona recepta per aquestes properes festes de Nadal i de Cap d’Any.
Ingredients:
8 carxofes
1 ceba dolça
200 gr de rovellons
200 gr de portobello
200 gr de trompetes de la mort
20 gr de mantega
100 gr de nata o crema vegetal
Encenalls de foie
Sal, pebre negre i oli
Elaboració:
Netejar les carxofes. Posar-les a bullir amb
grills de llimona i una mica de farina per blanquejar la carxofa i que no quedi
negra.
Quan les carxofes estiguin tendres, posar-les
en un recipient amb aigua amb gel per tallar la cocció.
Per preparar el farcit, un cop netejats,
picar i arrebossar una ceba dolça, les trompetes, els rovellons i els
portobellos.
Sofregir la ceba, afegir la mantega un rajolí
de conyac i deixar cuinar fins que estigui cuit.
Afegir la nata fins lligar tots els
ingredients i triturar-ho tot en una trituradora o túrmix o bé a la thermomix
(2’a velocitat 3), i ja estarà llest per farcir.
Cremós
de patata:
500 g de patata
250 cl de brou d’au
100 cl de nata
50 g de mantega
Sal i pebre negre
Elaboració:
Pelar, rentar i tallar les patates,
bullir-les amb la nata i el brou fins que estiguin tendres, salpebrar i ja
estaran llestes per triturar.
Salsa:
Amb el suc del sofregit de bolets i la crema de llet .
Muntatge:
Posar el cremós de patata a la base del plat
i a sobra hi posarem la carxofa amb el farcit al seu interior i unes virutes de foie i cibulet i salsa pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada