diumenge, 27 de novembre de 2016

NOODLES DE BLAT SARRAÍ AMB VERDURES I SALSA DE SOJA




El passat divendres al mercat de plaça de Cuba de Mataró i com en anys anteriors dins de la campanya de Collits a Casa, es fan tallers de cuina amb les verdures i fruites de temporada i proximitat i en aquesta ocasió ens van preparar un hummus de remolatxa, uns noodles de blat sarraí amb verdures i salsa de soja i per acabar un gelat de préssec i mango, pràcticament amb els últims préssec. Tot això ens ho va cuinar la Judit Soto Hernández amb productes de l’horta ecològica de Can Margarida.

Per fer aquesta recepta podem utilitzar el tipus de tallarines que ens agradin i les verdures hem de posar les que ens agradin i les que siguin de temporada i sens dubte millor que siguin ecològiques. Bàsicament ho fem amb les verdures que tinguem a la nevera.

Ingredients:

80 gr de noodles
½ carbassó
1 pastanaga
½ ceba
½ pebrot vermell i ½ pebrot verd
¼ de col llombarda
125 g de pit de pollastre
2 cullerades de salsa de soja
Oli d’oliva verge de primera premsada en fred

Preparació:

1. Rentar les verdures i escorre-les. Pelar la pastanaga i la ceba, el carbassó no cal.

2. Tallar amb una mandolina les verdures, excepte la pastanaga que la farem a tires amb un pelador. El carbassó tallat a juliana.
Si no tenim mandolina les verdures les podem fer a bastonets prims.

3. Posar a escalfar una paella amb una mica d’oli d’oliva a foc mitja, incorporar les verdures i tapar i anar remenant de tant en tant, més o menys uns 10 minuts. Tapem perquè les verdures es facin al vapor.
4. En una olla amb aigua sal i una mica d’oli bullim la pasta segons les indicacions de l’envàs de la pasta.

5. Tallem el pollastre a tires fines i el fem a foc mitja en una paella amb una mica d’oli, afegim una mica de pebre molta i si volem una mica de gingebre ratllat un ¼ de cullera petita.

6. Saltegem tot junt en un wok amb 2 cullerades de salsa de soja.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...