dimarts, 6 de desembre del 2016

TIMBAL DE PATATES AMB VERDURES D'HIVERN AMB MUSSOLINA D'ALLIOLI



Com els anteriors divendres al mercat de plaça de Cuba de Mataró i com en anys anteriors dins de la campanya de Collits a Casa, es fan tallers de cuina amb les verdures i fruites de temporada i proximitat i en aquesta ocasió a càrrec de M. Pilar Ibern, també coneguda com a Gavina, ens va preparar unes salses tradicionals amb toc d’autor i verdures  i va escollir una xatonada vegana amb salsa romesco, tofu fumat i salsa de miso i aquest últim és el que poso ja que aquest dilluns l’he provat i està molt bo, un timbal de patates amb verdures d’hivern amb mussolina d’allioli.

També si ens agrada hi podríem posar ceba tallada a làmines i seria el primer ingredient que posaríem a la paella, si no tenim alls tendres els podríem substituir per secs, a l’estiu substituiríem la carxofa pel carbassó. I també podríem posar car picada en comptes dels bolets.

Ingredients :per a 4 persones.

600 g. de patata tipus red pontiak  ( pell vermella) també podríem utilitzar les kennebec
2 carxofes tallades a làmines fines
200g de xampinyons o bolets de bosc variats o una barreja de xampinyons, sitakes i gírgoles.
8 alls tendres tallats a bocins no gaire menuts
Pebre vermell en pols
I un polsim de cúrcuma en pols
1 gotet d’aigua de mar o de vi blanc

Per a l’allioli:
150 cl d’oli d’oliva
1 ou
1 gra d’all
Unes gotes de suc de llimona
 Sal marina

Preparació:

1. En una paella hi posaríem un lleuger bany d’oli, saltejarem las patates tallades a làmines fines, uns cinc minuts, tapades i assaonades amb sal i pebre.

2. Passats aquests minuts hi posaríem els alls tendres i afegiríem una mica de sal i oli i tornaríem a tapar la paella.

3r. Hi posaríem els bolets nets tallats a làmines i un polsim de sal i oli, taparíem i couríem 3 minuts.

4t. Seguidament agregaríem les carxofes tallades a làmines fines i ho courem a foc lent, fins que les patates estiguin toves.

5è.  Cap al final  els darrers 5 minuts hi podríem afegir un bon raig de vi blanc tipus pansa blanca o un bon raig d’aigua de mar, i esperaríem que redueixi i ja ho podríem servir.

Una vegada acabada la cocció, comprovant que tots els ingredients estiguin al punt, ho reservarem per poder emplatar amb l’allioli.

Per fer la mussolina senzillament posaríem els ingredients per ordre, en el recipient adequat per batre i batrem lentament amb la vareta elèctrica fins que l’oli hagi emulsionat perfectament, obtenint una salsa ben espessa.

Finalment prepararem l’emplatat. Situarem en cada plat un cèrcol  d’acer inoxidable i l’omplirem amb el resultat de les verdures saltejades, aixecarem el cèrcol i cobrirem el timbal amb una mica d’allioli i una línia de pebre vermell sobre el plat.

Servir calent.

Com ens va comentar la seva autora és un plat saborós, energètic, sense gluten, pot ser un excel·lent regal per als comensals un dia festiu, un plat de gurmet amb la senzillesa de les verdures d’hivern.

També hi podríem posar al damunt un bon pernil tallat fi i amb les verdures calentes se'ns fon una mica, en comptes de posar l'allioli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...