dissabte, 17 de desembre del 2016

XATONADA VEGANA AMB SALSA ROMESCO, TOFU FUMAT I SALSA DE MISO




Com les últimes receptes és dels divendres al mercat de plaça de Cuba de Mataró i  dins de la campanya de Collits a Casa, es fan tallers de cuina amb les verdures i fruites de temporada i proximitat i aquesta va anar a càrrec de M. Pilar Ibern, també coneguda com a Gavina, ens va preparar unes salses tradicionals amb toc d’autor i verdures  i va escollir una xatonada vegana amb salsa romesco, tofu fumat i salsa de miso.

Ens va comentar que una bona manera de rentar l’escarola, es trencar-la amb la ma i posar-la a la centrifugadora omplir-la d’aigua, treure-la i després centrifugar.

També ens va assegurar que aquesta versió vegana és suau i intensa al mateix temps, també es remineralitzant i energitzant gràcies al contingut d’elements crus i el valor proteic i energètic de les ametlles.

Ingredients: per a 4-6 persones

½ escarola
1 lollo rosso o fulla de roure
1 pastanaga rallada o tallada a bastonets
100 g olives d’Aragó
1 bloc de tofu fumat o bé unes tires de bacallà dessalat
1 magrana
També hi podríem posar pebrot vermell o també api tallat ben menú

Per a la salsa de miso amb ceba:

3 cullerades d’alga dulse o una barreja d’algues
El suc d’una taronja
1 ceba tendre
1 cullerada de miso d’arròs                      
1 cullerada de mostassa a ‘antiga (granulada)
També es podria posar una mica de vinagre de poma

Per a la salsa Romesco suau:

100 g d’ametlles torrades salades (sense pell)
1 all
1 cullereta de pebre vermell fumat
1 tomàquet ben vermell tipus ramell pelat
 1 cullereta de vinagre de poma
100 cl. d’oli d’oliva verge i un polsim de sal

Preparació:

En primer lloc prepararíem la salsa romesco, introduint els ingredients per ordre en un pot adequat per batre, Batre amb una vareta elèctrica sense moure-la al principi, fins que l’oli ha emulsionat i puja a la superfície, en aquest moment pujar suaument la vareta, i acabar de batre fins a obtenir una salsa lligada molt cremosa i densa.

En un bol a part hidratarem les algues dulse amb una mica de suc de taronja i afegirem una cullerada de miso. A aquest preparat li afegirem la ceba tendra tallada en fins cèrcols i una mica d’oli. 

Per preparar l’amanida bolcarem en un bol d’amanida, l’escarola i els enciams ja nets secs i trossejats, agregarem uns bocins petits de tofu o el bacallà, unes olives, la pastanaga rallada i finalment les dues salses. Primer regarem amb la salsa d’algues i remourem per repartir homogèniament per tota l’amanida l’assaonat. Acabarem decorant el centre amb 4 cullerades de salsa romesco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...