El passat divendres al
mercat de plaça de Cuba de Mataró i com en anys anteriors dins de la campanya
de Collits a Casa, es fan tallers de cuina amb les verdures i fruites de
temporada i proximitat i en aquesta ocasió ens van preparar un hummus de
remolatxa, uns noodles de blat sarraí amb verdures i salsa de soja i per acabar
un gelat de préssec i mango, pràcticament amb els últims préssec. Tot això ens
ho va cuinar la Judit Soto Hernández amb productes de l’horta ecològica de Can
Margarida.
Quan fem aquests gelats amb
les fruites congelades és important que aquestes siguin madures, ja que seran
més dolços i pràcticament no tindrem cap necessitats de posar un edulcorant.
Import que utilitzem les fruites ecològiques, ja que són molt més gustoses i
evidentment molt més saludables.
Ingredients:
1 mango (madur)
1 o 2 préssecs depenent de
la seva mida, també madurs
Estèvia liquida o una mica
de mel o xarop d’atzavara.
Aigua
Preparació:
1. Pelem i tallem les
fruites a daus d’un o dos cm. I les posem al congeladors com a mínim unes 12
hores.
2. Col·loquem la fruita
congelada en el vas de la batedora o de la thermomix i afegim una mica d’aigua.
3. Triturem tot amb la
batedora o la thermomix, removem bé perquè no quedin trossos sols.
4. Quan tinguem la textura
d’un gelat el provem i rectifiquem el seu sabor i si fos necessari afegiríem la
mel, el xarop d’atzavara o la estèvia líquida.
5. L’hem de servir
immediatament.
Ho podem presentar en un bol
o unes copes, hi posem un parell de boles i podríem posar al damunt magrana o amb unes nibs de cacau
També hi podríem posar al
damunt una mica de xocolata negre desfeta.
Per fer aquests gelats podem
fer la combinació de fruites que més ens agradin, una bona combinació és amb
pinya congelada, amb una mica de llet de coco i coco ratllat al damunt que
recorda la pinya colada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada