dilluns, 14 de novembre del 2016

XAROPS NATURALS PER AL REFREDAT



Des de l’Associació Dona Activa’t del Maresme han organitzat els Dijous Remeiers, al mercat de Plaça de Cuba de Mataró, el dijous passat va ser el primer, en aquesta primera sessió  vam fer 2 xarops per als refredat i també ens van parlar del mon de les plantes medicinals.

El primer d’ells: 

Ingredients:

1 ceba grossa
1 llimona
Mel

Pelarem i tallarem la ceba a grills, la llimona millor que sigui ecològica, que la rentarem i la tallarem a trossos.

En un pot de vidre posarem una capa de ceba, després una de llimona i una cullerada de mel i així anar fent capes fins acabar la ceba i la llimona.

Sacsegem una mica el pot el tapem i ho deixem reposar i al cap d’una hora ja ho tindríem fet, però també el podríem deixar tota nit, després ja ho podem colar i prenem la cullerada del xarop, de tota manera va bé colar només la quantitat que s’ha de beure per tal de deixar el xarop barrejat amb la ceba i la llimona. I anem prenen un cullerada del xarop fins que estiguem bé del refredat o de l’afonia.

Aquests ingredients són importants perquè la ceba és un bon antibiòtic, la llimona és estimulant del sistema immunitari i la mel és un bon antisèptic.

El segon xarop que van fer:

Necessitaríem un litre d’aigua mineral, també el podríem fer amb la meitat d’aigua.

1 llimona tallada a rotllanes amb la pell
1 ceba grossa, pelada i tallada
1 poma tallada petita amb la pell i tot
4 figues seques
1 bon grapat de farigola pot ser fresca o seca.
4 o 6 cullerades de mel.

Posem un pot  o olla a bullir amb el litre d’aigua i la ceba, després hi afegim la llimona, la poma i les figues i al final la farigola. Ho deixem bullir durant una mitja hora, bàsicament esta fet quan la ceba i la poma estan cuites. Després ho colem i afegim la mel.  Un cop fred a la nevera i l’anem prenen fins que estiguem curats del refredat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...