Des de l’Associació Dona
Activa’t del Maresme han organitzat els Dijous Remeiers, al mercat de Plaça de Cuba de Mataró, el dijous passat va
ser el primer, en aquesta primera sessió vam fer 2 xarops per als refredat i també ens van parlar del mon de les plantes
medicinals.
El primer d’ells:
Ingredients:
1 ceba grossa
1 llimona
Pelarem i tallarem la ceba a
grills, la llimona millor que sigui ecològica, que la rentarem i la tallarem a
trossos.
En un pot de vidre posarem
una capa de ceba, després una de llimona i una cullerada de mel i així anar
fent capes fins acabar la ceba i la llimona.
Sacsegem una mica el pot el
tapem i ho deixem reposar i al cap d’una hora ja ho tindríem fet, però també el
podríem deixar tota nit, després ja ho podem colar i prenem la cullerada del
xarop, de tota manera va bé colar només la quantitat que s’ha de beure per tal
de deixar el xarop barrejat amb la ceba i la llimona. I anem prenen un
cullerada del xarop fins que estiguem bé del refredat o de l’afonia.
Aquests ingredients són
importants perquè la ceba és un bon antibiòtic, la llimona és estimulant del
sistema immunitari i la mel és un bon antisèptic.
El segon xarop que van fer:
Necessitaríem un litre
d’aigua mineral, també el podríem fer amb la meitat d’aigua.
1 llimona tallada a
rotllanes amb la pell
1 ceba grossa, pelada i
tallada
1 poma tallada petita amb la
pell i tot
4 figues seques
1 bon grapat de farigola pot
ser fresca o seca.
4 o 6 cullerades de mel.
Posem un pot o olla a bullir amb el litre d’aigua i la
ceba, després hi afegim la llimona, la poma i les figues i al final la
farigola. Ho deixem bullir durant una mitja hora, bàsicament esta fet quan la
ceba i la poma estan cuites. Després ho colem i afegim la mel. Un cop fred a la nevera i l’anem prenen fins
que estiguem curats del refredat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada