El passat divendres al mercat
de plaça de Cuba de Mataró i com en anys anteriors dins de la campanya de Collits
a Casa, es fan tallers de cuina amb les verdures i fruites de temporada i
proximitat i en aquesta ocasió ens van preparar un hummus de remolatxa, uns
noodles de blat sarraí amb verdures i salsa de soja i per acabar un gelat de préssec
i mango, pràcticament amb els últims préssec. Tot això ens ho va cuinar la
Judit Soto Hernández amb productes de l’horta ecològica de Can Margarida.
Podem fer mil combinacions
amb l’hummus i una bona manera de menjar els cigrons, segurament és més dolç i
el seu color és molt bonic i ho podem anar-li picant amb uns bastonets de
pastanaga, cogombre, ravenets, pa de pita o unes torrades de pa.
Els cigrons millor que
siguin ecològics i que ens els cuinem nosaltres, de tota manera si són de pot,
els hem d’escórrer i rentar amb força aigua fins que perdi l’espuma.
Ingredients:
200gr o 400 gr de cigrons
El suc de mitja llimona
½ remolatxa cuita
1 cullerada d’oli d’oliva
verge, també la podríem posar d’oli de coco
1 cullereta de tahini ( o
una cullereta de llavors de sèsam torrat)
½ gra d’all
També hi podem posar
especies: Comí, el gingebre, pebre negre, una miqueta
Preparació:

Potser millor afegir el suc
de la llimona poc a poc perquè no ens quedi molt àcid.

També el podríem servir com
un paté vegetal per untar unes torrades i amb unes rotllanes d’alvocat al
damunt i unes llavors de sèsam torrat. També podríem fer un entrepà amb unes rotllanes
de tomàquet i unes fulles d’espinac.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada