diumenge, 20 de novembre del 2016

HUMMUS DE REMOLATXA



El passat divendres al mercat de plaça de Cuba de Mataró i com en anys anteriors dins de la campanya de Collits a Casa, es fan tallers de cuina amb les verdures i fruites de temporada i proximitat i en aquesta ocasió ens van preparar un hummus de remolatxa, uns noodles de blat sarraí amb verdures i salsa de soja i per acabar un gelat de préssec i mango, pràcticament amb els últims préssec. Tot això ens ho va cuinar la Judit Soto Hernández amb productes de l’horta ecològica de Can Margarida.

Podem fer mil combinacions amb l’hummus i una bona manera de menjar els cigrons, segurament és més dolç i el seu color és molt bonic i ho podem anar-li picant amb uns bastonets de pastanaga, cogombre, ravenets, pa de pita o unes torrades de pa.

Els cigrons millor que siguin ecològics i que ens els cuinem nosaltres, de tota manera si són de pot, els hem d’escórrer i rentar amb força aigua fins que perdi l’espuma. 

Ingredients:

200gr o 400 gr de cigrons
El suc de mitja llimona
½ remolatxa cuita
1 cullerada d’oli d’oliva verge, també la podríem posar d’oli de coco
1 cullereta de tahini ( o una cullereta de llavors de sèsam torrat)
½ gra d’all
També hi podem posar especies: Comí, el gingebre, pebre negre, una miqueta

Preparació:

Primer escorrerem la llimona i en el vas de la batedora o a la themomix hi posarem tots el ingredients i ho triturarem fins que quedi homogeni, si ens queda molt espès hi podríem afegir una mica d’aigua. Si són cigrons que he cuit, el hi posem el seu suc.

Potser millor afegir el suc de la llimona poc a poc perquè no ens quedi molt àcid.

El podem servir com un aperitiu, el posem en un bol acompanyat de de pics de pa o bastonets de verdures ( pastanaga, cogombre, pebrot i rotllanes de ravenets.

També el podríem servir com un paté vegetal per untar unes torrades i amb unes rotllanes d’alvocat al damunt i unes llavors de sèsam torrat. També podríem fer un entrepà amb unes rotllanes de tomàquet i unes fulles d’espinac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...