Els tomàquets van millorant a mesura que va avançant l’estiu, i el seu sabor és més intens, de tota manera depèn força de la varietat. És important triar-los que tinguin olor, un aroma agradable.
Aquesta sopa té més sabor als voltants de setembre que com hem dit els tomàquets són més madurs i saborosos i ens la podem menjar tant freda con calenta.
Ingredients: (4 persones)
1kg de tomàquet tipus pera
1 ceba
2 pebrots verds tipus italià
1 llesca de pa del dia anterior
500 cl. a 750 cl d’aigua
Oli, sal, pebre i unes fulles de menta
Preparació :
1r. Posem oli a l’olla i a continuació la ceba tallada a trossos, ho deixem sofregir i ja podem posar els pebrots verds tallats petits.
2n. Després de tenir els pebrots una mica sofregits hi afegim els tomàquets, tallats a trossos els deixem coure uns instants incorporem el pa, l’aigua, les fulles de menta, la sal i el pebre, més o menys en un quart d’hora o 20 minuts la tindrem feta.
3r. Triturem i si volem la podem col·lar per si ens ha quedar alguna pell....
La podem servir amb pernil salat, gambetes........
THERMOMIX:
1r. Posar en el vas la ceba i el pebrots i programem 5 segons a velocitat 4
2n. Afegim 50 gr d’oli i programem 5 m. a 100º i velocitat 3
3r. Afegim el tomàquet i programem 10 m. a 100º i velocitat 1, passat aquest temps triturem a velocitat 4
4t Afegim l’aigua, la sal, el pebre i les fulles de menta i el pa tallat a trossos programem 12 o 15 minuts a 100º i velocitat 1. Passat aquest temps podem triturar de nou i si volem o col·lem.
També la podem servir com un aperitiu
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada