dissabte, 1 d’octubre del 2011

SOPA DE TOMÀQUET


Els tomàquets van millorant a mesura que va avançant l’estiu, i el seu sabor és més intens, de tota manera depèn força de la varietat. És important triar-los que tinguin olor, un aroma agradable.

Aquesta sopa té més sabor als voltants de setembre que com hem dit els tomàquets són més madurs i saborosos  i ens la podem menjar tant freda con calenta.

Ingredients: (4 persones)

1kg de tomàquet tipus pera
1 ceba
2 pebrots verds tipus italià
1 llesca de pa del dia anterior
500 cl. a 750 cl d’aigua
Oli, sal, pebre i unes fulles de menta

Preparació : 

1r. Posem oli  a l’olla i a continuació la ceba tallada a trossos, ho deixem sofregir i ja podem posar els pebrots verds tallats petits.

2n. Després de tenir els pebrots una mica sofregits hi afegim els tomàquets, tallats a trossos els deixem coure uns instants incorporem el pa, l’aigua, les fulles de menta, la sal i el pebre, més o menys en un quart d’hora o 20 minuts la tindrem feta.

3r. Triturem i si volem la podem col·lar per si ens ha quedar alguna pell....

La podem servir amb pernil salat, gambetes........ 



THERMOMIX:

1r. Posar en el vas la ceba i el pebrots i programem 5 segons  a velocitat 4

2n. Afegim 50 gr d’oli i programem 5 m. a 100º i velocitat 3

3r. Afegim el tomàquet  i programem 10 m. a 100º i velocitat 1, passat aquest temps triturem a velocitat 4

4t Afegim l’aigua, la sal, el pebre i les fulles de menta i el pa tallat a trossos programem 12 o 15 minuts a 100º i velocitat 1. Passat aquest temps podem triturar de nou i si volem o col·lem.

També la podem servir com un aperitiu



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...