dissabte, 2 de juliol del 2011

ESCALIVADA DE PEBROTS I ALBERGÍNIES


L’escalivada és un plat de la cuina catalana. I amb les calors de l'estiu bé molt de gust. Sempre comprant i consumint productes de temporada i de proximitat

Ingredients: ( 4 persones)
4 pebrots vermells grans
4 albergínies grans
2 grans d’all
1,5 dl d’oli d’oliva
Sal marina i un raig de vinagre

Preparació:
1r Tradicionalment la manera d’escalivar era damunt de les brases. De tota manera  la forma més comú actualment a les nostres cuines és al forn amb el grill encès i anar donat voltes, fins que la pell quedi negre, però no cremada.

2n Primer cal  pre-escalfar el forn a uns 200º 

3r Posem a la plata del forn els pebrots i les albergínies, prèviament pintades amb l’oli i posem la plata a la meitat del forn. Aproximadament als 25 o 30 minuts els hi donem la volta i repetir el procés fins que les verdures estiguin fetes.

4t Podem treure la plata i tapar-la més o menys uns 20 minuts d’aquesta manera aquestes verdures és pelen millor.

5è A continuació passem a pelar-los, és bo tenir un vol amb aigua a prop, per poder deixar la pell i les llavors  que ens queden enganxats als dits o a les mans.

6è Tallem a tires les albergínies i pebrots en col,loquem en una plata, al damunt hi posem els alls picadets i l’oli ho salpebrem i un raig de vinagre i sa esta a punt de menjar-la.

També podem escalivar cebes però hem de tenir en compte que el temps de cocció és major que el dels pebrots i les albergínies de tota manera depèn de la mida. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...