L’escalivada és un plat de la cuina catalana. I amb les calors de l'estiu bé molt de gust. Sempre comprant i consumint productes de temporada i de proximitat
Ingredients: ( 4 persones)
4 pebrots vermells grans
4 albergínies grans
2 grans d’all
1,5 dl d’oli d’oliva
Sal marina i un raig de vinagre
Preparació:
1r Tradicionalment la manera d’escalivar era damunt de les brases. De tota manera la forma més comú actualment a les nostres cuines és al forn amb el grill encès i anar donat voltes, fins que la pell quedi negre, però no cremada.
2n Primer cal pre-escalfar el forn a uns 200º
3r Posem a la plata del forn els pebrots i les albergínies, prèviament pintades amb l’oli i posem la plata a la meitat del forn. Aproximadament als 25 o 30 minuts els hi donem la volta i repetir el procés fins que les verdures estiguin fetes.
4t Podem treure la plata i tapar-la més o menys uns 20 minuts d’aquesta manera aquestes verdures és pelen millor.
5è A continuació passem a pelar-los, és bo tenir un vol amb aigua a prop, per poder deixar la pell i les llavors que ens queden enganxats als dits o a les mans.
6è Tallem a tires les albergínies i pebrots en col,loquem en una plata, al damunt hi posem els alls picadets i l’oli ho salpebrem i un raig de vinagre i sa esta a punt de menjar-la.
També podem escalivar cebes però hem de tenir en compte que el temps de cocció és major que el dels pebrots i les albergínies de tota manera depèn de la mida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada