dissabte, 30 de juliol del 2011

LA SAMFAINA


Aquesta samfaina dedicada als productes de les hortes del Maresme, tota la gran varietat  de verdures que tenim a l’estiu, els tomàquets, els pebrots, els carbassons, les albergínies............

La samfaina és una barreja de trossos de verdures amb tomàquet i depenent de la zona varien una mica els ingredients. És pot menjar sola o d’acompanyament per a carn, peix, cargols, arròs, pasta... Quan fa d’acompanyament, és una de les quatre salses bàsiques de la cuina catalana, juntament amb l’allioli, la picada i el sofregit.

Ingredients:

2 cebes
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 albergínia
1 carbassó
3 tomàquets grossos ( o tomàquet triturat)
Oli, sal

Preparació:

1.- Netejar i tallar a daus petits les diferents verdures.
2.- En una paella posem una mica d’oli i un cop calent anem afegint les diferents verdures, primer la ceba, esperem que es faci una mica i després anem afegint les verdures per ordre de temps de cocció, el pebrot vermell, el pebrot verd, les albergínies i el carbassó, quan les verdures estan pràcticament cuites hi afegim el tomàquet triturat també hi afegim la sal tapem i a fox baix deixem que es faci el tomàquet. 

 

THERMOMIX:

1r. Picar les verdures que ho podem fer a ma o a la thermomix. Amb la thermomix, jo ho faig per ingredients 4 seg. a vel. 4
2n.- Posem al vas la papallona, l’oli i les verdures i programar 15 m. temp. Varoma i velocitat 1.  Si tenim la nova thermomix posem  10m. temp. varoma i gir a l’esquerra i velocitat cullera.
3r.- Afegim el tomàquet triturat i programem temp varoma, 20 minuts velocitat 1, o velocitat cullera i gir a l’esquerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...