dimecres, 6 de juliol del 2011

CREMA DE COCO I PORROS


Dins les demostracions de cuina  que es porten a terme a l’aula de cuina de Plaça de Cuba de Mataró, aquest mes de juliol l’hem tingut de cuina refrescant d’estiu, a càrrec de l’Elisabeth Cuevas amb aquesta sopa de coco i porro,  és a dir una vichyssoise amb el coco i l’oli de cítrics amb romaní i el regustet final molt suau del coco.

Ingredients:

½ litre de brou de verdures o de pollastre
½ kg. De polpa de coco(Sicoly) o llet de coco
1 manat de porros
200 gr. de patates
100 gr. de mantega o oli d’oliva
1 dl de vi blanc (opcional)
Sal marina
Pebre
Oli de cítrics i romaní
200cc d’oli
Pell d’una taronja sense la part blanca
Pell d’una llimona sense la part blanca
Romaní o farigola

8 llagostins
12 musclos o escopinyes

Preparació:

Per a la Vichyssoise de coco i porro:
Del porro només farem servir la part blanca. La netegem i la talles a juliana molt fina. Els ofeguen amb la meitat de la mantega o l’oli  durant 5 minuts.
Després afegirem les patates tallades a daus petits, juntament amb la resta de la mantega i ho coem fins que les verdures estiguin fetes, procurant que no agafin color.
Afegir la sal i pebre al gust.
Reduir el vi amb les verdures i aboquem el brou. Ho coem durant 10 minuts més a foc moderat i a continuació ho triturem tot ben fi.
En aquest moment és quan afegim la llet de coco, o la polpa prèviament colada i ho afegim a la crema de porros i patata.

Preparar l’oli de cítrics i romaní o farigola:

En altres demostracions que he anat de l’Elisabeth Cuevas ja havia utilitzat aquest Oli de cítrics,  que en aquest ocasió  hi ha afegit romaní o també podríem afegir farigola
També hem d’escaldar el marisc amb aigua salada, respectant el temps de cocció de cada un. Traiem l’aliment de les closques i el reservem.
Pelar els llagostins, escaldar-los i reservar-los.

Acabat:
Distribuïm el marisc i els llagostins al plat. Amanir-ho amb l’oli de cítrics i romaní i la crema la servim a part amb una gerra.
Aquest pla s’ha de servir fred.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...