dissabte, 30 de juliol del 2011

BRAÇ DE PATATA FARCIT


Aquesta recepta és pròpia de l’estiu, dels mesos que fa més calor, perquè la podem tenir prèviament preparada i és menja freda i ens ve molt de gust al migdia, ens permet poder anar a la platja o a donar una volta i quan tornem ja tenim el dinar llest.

Aquesta vegada l’he farcit de samfaina, ou dur i tonyina, el podem fer de diversos farciment potser el més habitual amb tonyina, ou dur, olives, pernil salat tallat petit o altres embotits tallats petits, pebrots, anxoves........ 

Ingredients:  entre 5 o 6 persones 

1.250 gr de patates
3 ous durs
1 llauna o potet de tonyina
Maionesa
Olives
Pebrot escalivat

Preparació:

1r.  Primer hem de bullir les patates, ho podem fer senceres amb pell o pelades i tallades a trossos, depèn de la mida necessitarem més o menys temps de cocció.

2n. Pelem i aixafem les patates o si ja les hem cuites sense pell les anem aixafant amb una mica d’oli. També ho podem fer amb el passapuré. Hem de tenir en compte que no ha de quedar un puré líquid, ja que l’hem d’enrotllar

3r. Al damunt del marbre col·loquem un tros de paper film i al damunt estendrem el puré de patata, formant un rectangle i ben aplanat, ho podem fer amb l’ajudar d’una espàtula o també ens podem engrassar una mica les mans amb oli d’oli.

 
4t. A sobre hi posem la samfaina, els 2 ous durs ratllat i la tonyina una mica esmicolada, amb de deixar uns  4 cm per banda.  Amb l’ajuda del paper film es cargola la patata i allisem la superfície i arrodonim els extrems.

5è. El posem damunt la plata de servir i el decorem, posem una capa fina de maionesa al damunt. En cas que no ens agrades la maionesa hi podríem posar salsa de tomàquet.

6è. Passem a decorar-lo,  li he posat unes tiretes de pebrot  i albergínia escalivats i unes olives, però admetria moltes més coses rotllanes de ou dur, les olives negres o verdes....

7è. El tapem amb paper film i el posem a la nevera fins a l’hora de servir-lo.



THERMOMIX: 

Amb els mateixos ingredients anteriors: 

1r. Posem aigua al vas i introduïm al cistell amb els ous.

2n. Col·loquem les patates talles en el recipient varoma i programem 30 minuts temperatura varoma i velocitat 1.

3r. Quan acabi el temps destapem amb molta cura el recipient varoma i amb l’ajuda una forquilla, pinxo.... comprovem si les patates estan cuites ( tot dependrà del gruix que hem tallat les patates). Si no les tinguéssim fetes retirem els ous del cistell i programem uns minuts més.

4t. Buidem i netegem el vas. Col·loquem la papallona a les ganivetes i posem les patates en un parell de cops i ho posem un segons a velocitat 3 i al final una mica d’oli d’oliva i sal si fos necessari. 

A continuació procedim del 3 al 7 dels passos anteriors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...