dijous, 16 de gener del 2020

POP AMB CREMA DE MONIATO, SOBRASSADA I TUBERCLES


Una recepta que tenia pendent de posar al bloc era la del restaurant La Marineta, dins de la campanya que porta a terme el mercat de Plaça de Cuba de Mataró de Collits a Casa, productes de temporada i de proximitat.  
El pop amb crema de moniato

Pop cuit a daus
Primer s'ha de coure el pop. Important tallar el pop un cop fred.

Puré de moniato
200 gr de moniato
50 gr de mantega
70 gr de sobrassada
10 gr de sal

Rostirem el moniato al forn sencer amb pell aproximadament uns 45 minuts a 180º. Un cop rostit, el pelarem i el passarem per un passapuré. Finalment amb un robot de cuina, ho lligarem amb la mantega juntament amb la sobrassada. Ho triturarem tot fins que quedi ben lligat. Ho reservem en una màniga.

També podríem fer aquest puré amb salsafins.

Escuma de parmentier de patata

500 gr de patata bullida
250 gr de nata
200 gr de brou de cocció de la patata
10 gr de sal
70 gr d’oli d’oliva

Triturar tots els ingredients amb la thermomix amb una mica de temperatura. Rectificar de sal i reservar.

Oli de sobrassada:

1 sobrassada sense pell
100 gr d’oli d’oliva

Trossejar la sobrassada, posar-la dins d’un bol, tapar-la amb film i posar-la 7 minuts al microones. Veurem que ens deixa anar tot l’oli, la colarem i ho barrejarem amb l’oli d’oliva. Reservar

Acompanyaments:

Carxofa de Jerusalem
Patata violeta
Moniato
Celeri

Pelarem tots els tubercles, els bullirem des d’aigua freda amb un pessic de mantega. Un cop bullits els reservarem amb la seva pròpia aigua de cocció.

I també ho acompanyarem de xips de patata violeta, de lotus i de moniato.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...