dissabte, 18 de gener del 2020

MAIONESA DE PASTANAGA


Aquest dissabte, a la Casa Capell de Mataró, han fet un taller de cuina d’aprofitament, per aprofitar les restes de menjar, les fulles, i les arrels i també els troncs verds, s’ha posat de manifest el malbaratament alimentari comença amb la compra i a la cuina i amb una mica de coneixement i imaginació el podem reduir. I evidentment tot aquest aprofitament el podem fer quan les verdures són ecològiques.

La primera recepta que us poso és aquesta maionesa de pastanaga aprofitant les pastanagues del brou.

Aquesta maionesa no conté ni ou ni llet i la podem utilitzar per acompanyar vegetals, carn vegetal com les hamburgueses vegetals que també ens han explicat al taller i també les hem acompanyat també amb les arrels del porro fregides que li donen un punt cruixent.

Per fer les arrels, les hem de tallar arran de la base i tornar-les a netejar perquè no quedin restes de terra, les podríem deixar una estona amb l’aigua, escorre-les i  passar-les per farina, podem fer servir farina d’arròs i les fregim i quan estiguin daurades i cruixent les traiem i les posem damunt de paper absorbent, perquè treguin l’excés d’oli.

Ingredients:
½ Kg de pastanaga
1 gra d’all
Oli d’oliva
Caiena ( que és un pebrot petit molt picant)
Sal
Herbes provençals
També podríem fer aquesta maionesa amb la pastanaga, el gra d’all, el suc de ½ llimona, la sal i l’oli d’oliva.
Preparació:
Sinó tenim les pastanagues ja bullides del brou, el que haurem de fer és pelar-les, fer-les a trossos i bullir-les, també les podem fer al vapor. Un cop ja fetes quan siguin tendres, les escorrerem i deixarem que es refredin.
A continuació triturarem les pastanagues amb el gra d’all, les herbes provençals, la caiena, de tota manera controlem la quantitat que posem d’acord com es agradi de picant i anirem afegint oli de mica en mica en forma de fil sense deixa de batre fins que tinguem la textura d’una maionesa, segurament amb unes 3 o 4 cullerades soperes d’oli serà suficient i ja la tindríem llesta.
Si la fem amb llimona triturarem les pastanagues, el gra d’all i el suc de la llimona i a continuació hi posarem l’oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...