dimecres, 24 de juny del 2015

VERAT EN ESCABETX DE CÍTRICS



Aquesta recepta la van fer en el programa cuines de TV3, i fa pocs dies em vaig decidir a fer-la perquè quan vaig anar a comprar a la peixateria vaig trobar uns verats que eren perfectes per fer la recepta, de tota manera la vaig adaptar una mica.

El verat és un bon peix per fer a la planxa i també en escabetx, igual que la tonyina i unes bones sardines.

És important en aquesta recepta que l’oli no arribi mai a escalfar-se massa per tal de no malmetre els omega-3 del verat.

L’escabetx queda millor l’endemà, l’hem de deixar a la nevera en una plata fonda que cobreixi el peix amb l’escabetx dels cítrics. 

Ingredients:

2 verats desespinats i tallats per la meitat
1 ceba grossa
50 gr de pastanaga
50 gr de porro
50 gr de carbassó
200 gr d’oli el podem utilitzar de girasol en el meu cas ecològic
4 grans de pebre i també li podem posar cardamom
1 taronja
25 gr de suc de llimona o altres cítrics 

Preparació:

Primer preparem l’escabetx, tallant la ceba, la pastanaga, el porro a trossos petits. Agafem una paella i posem 50 gr d’oli i la verdura tallada uns 5 minuts, a continuació i afegim el carbassó i ho salem lleugerament i ho courem 3 minuts més.

A continuació preparem el cítrics de l’escabetx, fem el suc de la llimona, de la ½ taronja.

Recuperem la paella amb les verdures i afegim la resta de l’oli i el suc de llimona i de taronja i ratllem una mica de pell de cítrics ( de la taronja o de la llimona). Hi posem 4 grans de pebre i també en podem posar 4 llavors de cardamom i ho deixem coure 2 minuts més a foc lent. Hi afegim el verat i ho deixem coure un minut més o menys i ho apartem del foc la mateixa calor el coura.

El podem acompanyar d’una amanida i en el programa el van acompanyar d’uns espaguetis de carbassó fet amb la mandolina, els qual els fem bullir uns 30 segons en aigua i sal i els refresquem en aigua freda i ho amanim amb una mica de l’escabetx cítric i també uns talls de la mitja taronja que ens ha sobrat a la recepta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...