A les demostracions de cuina que es porten a terme al
mercat de plaça de Cuba de Mataró de col·laboració d’un restaurant de la ciutat
i amb un pagès també de la zona amb un producte de temporada i en aquesta
ocasió el restaurant era el Gaudium i van fer tres receptes amb carbassó la
primera va ser aquest carbassó al pesto.
Una recepta senzilla i bona amb un pesto amb ametlla i el gust de la llimona.
La fotografia feta amb el mòbil no va quedar gens bé i no fa justícia al plat.
Ingredients: ( 4 persones)
2 carbassons grans
4 tomàquets secs amb oli
Formatge parmesà
Unes fulles d’alfàbrega fresca
Pel pesto:
40 gr. d’ametlla
115 gr de fulles d’alfàbrega fresca
1 gra d’all
Pebre negre amb suc de llimona
Sal i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Començarem preparant el pesto, pelar el gra d’all i retirar el
germen de l’interior, posar en el vas de la batedora o de la thermomix les
ametlles, l’alfàbrega, un toc de pebre, el suc de llimona i sal, tritura amb la
batedora i quan tingui la consistència d’una pasta, s’ha d’abocar l’oli d’oliva
verge extra com un fil, mentre anem batent, fins que la salsa tingui densitat
adequada, més aviat lleugera. Provar el pesto
i rectificar si fos necessari i reservar.
S’ha de tallar el carbassó a
làmines gruixudes i fer-lo a la planxa ens ha de quedar al dente.
Tallar el tomàquet sec a
trossets petits i el formatge parmesà a encenalls.
Servir el carbassó amanit
amb el pesto col·locant al damunt el
formatge, el tomàquet i les fulles d’alfàbrega fresca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada