dijous, 16 d’octubre del 2014

MATUBAL (CREMA D'ALBERGINIA)




Un altre plat que ens va preparar el restaurant Menjars Néstor, el passat mes de setembre al mercat de Plaça de Cuba de Mataró i com he anat comentat amb altres entrades dins la Campanya de “Collits a Casa”, amb productes de proximitat i de temporada, es a dir que per menjar millor tria el camí més curt.

És un altre plat fàcil i bo que ens van preparar com el tàtar de síndria i una amanida de verdures.

És una crema molt bona, senzilla, bona i saludable, la podem menjar amb unes torradetes o sucar-hi uns bastonets, ens va bé per fer un pica-pica. També la podem acompanyar amb magrana.

Ingredients:

4 Albergínies
Oli d’oliva verge a poder ser de primera premsada en fred, pebre vermell dolç, sal un polsim de comí molt i 1 cullerada de tahin (crema de llavors de sèsam) per 4oo g. d’albergínies aprox.

Preparació:

Escalivem les albergínies uns 45 minuts al forn a uns 200 graus. Un cop escorregudes del líquid que deixen anar mentre es refreden les pelem i les posarem a un recipient per triturar-les. Hi afegim un bon raig d’oli, el pebre vermell dolç, la sal al nostre gust un polsim de comí i una cullerada de tahin.  Als països de la mediterrània oriental també s’hi afegeix llimona, all i també iogurt grec.....

Si volem que quedi una crema més consistent també hi podríem afegir una tassa de mongeta blanca cuita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...