dissabte, 13 de desembre de 2014

OUS ESTAVELLATS AMB CARBASSA I TROMPETES DE LA MORT AMB OLI DE TRUFA



Una nova tarda de cuina al mercat de Plaça de Cuba a Mataró dins la campanya dels productes de temporada i de proximitat, és a dir que per menjar millor triar sempre el camí més curt. El mes d’octubre amb el restaurant Les Cinc Sènies i la carabassa com a protagonista.

La carabassa va bé per l’acidesa d’estomac i per a l’estrès i també té quantitat important de fibra

Si utilitzem productes ecològics el nostre cos ens ho agrairà.

Quan no és l’època dels bolets ho podríem fer amb sobrassada i mel o amb parmesà i pernil salat o amb botifarra negre esparracada.

Si en volem fer menys quantitat serien uns 200 gr persona i 1 o 2 ous. 

Ingredients: ( per a 4 persones)

700 gr de carabassa pelada i tallada
8 ous ecològics
300 gr de trompetes de la mort
2 grans d’all
Julivert
Oli d’oliva de primera premsada en fred
Oli de trufa
Sal marina i pebre

Preparació: 

En una paella posem l’oli d’oliva i la carabassa pelada i tallada com per fer patates fregides i les fregim fins que quedi escalfada és a dir la confitem i la reservem.

En una altra paella fregim els ous i els fem ferrats i els reservem.

En una plata trinxem tot junt els ous i la carabassa amb una espàtula, o una forquilla i ganivet.
Netegem els bolets i saltegem les trompetes, a foc viu uns minuts i els flamegem amb brandi de bon començament i afegim l’all i el julivert picats fins que estiguin fets.

En un motllo rodo per persona, emplatem els ous i la carabassa i posem al damunt els bolets per sobre.

Amanim amb l’oli d’oliva verge, l’oli de trufa i les escates de sal, també i podem posar les pipes de carabassa torrades pel damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...