divendres, 26 de setembre de 2014

GASPATXO DE SÍNDRIA AMB TERMOMIX I SENSE



El gaspatxo de síndria és ideal per a l’època de l’estiu, perquè evidentment és serveix fred i ens ajuda a combatre la calor de l‘estiu.

Existeixen moltes varietats d’aquest plat tradicional que predominen els tomàquets, el cogombre, els pebrots i a dia d’avui amb aquesta recepta es fa amb ingredients més diferents, com amb fruites, com les maduixes,les cireres les cireres o aquesta de tomàquet i síndria.

És important que els tomàquets siguin ben madurs i els millors potser serien els de tipus pera i si són ecològics molt millor.

També els hi pot agradar el més petits pel seu sabor suau i afruitat.

Ingredients:

500 g. de tomàquets madurs vermells
500 g. de síndria ja treta la pell
1 ceba petita tendra
Unes fulles de menta
Unes fulles alfàbrega
Oli d’oliva de primera premsada en fred, sal marina i vinagre pot ser de poma, de vi blanc o de Mòdena.

Preparació:

1r. Les fulles de menta i alfàbrega, o la que vulguem de les dues, les escaldem breument amb aigua bullent i reservem.
2n. Netegem la síndria i li traiem les granes i la pell i la tallem a trossos.
3r. Netejar i fer a trossos els tomàquets.
4t. Posar-ho tot a la batedora i al final hi posem l’oli, la sal i el vinagre i ho remenem.
Posteriorment ho passem per un colador xinès.
El podríem decorar amb un oli d’alfàbrega que el faríem amb oli d’oliva verge un pessic de sal i alfàbrega crua tot triturat a la batedora o a la thermomix.

THERMOMIX:

Posem tots els ingredients excepte l’oli al vas de la thermomix i programem 1 minut a velocitat 5.

A continuació programen 1 ½ minuts amb velocitat progressiva de 5 a 10.

Després afegim l’oli i polsem el boto turbó 2 seg.

El posem a la nevera per servir-lo ben fresquet.

També us poso uns ingredients més semblants al gaspatxo tradicional i ho fem de la mateixa manera.

500 g de síndria
500 g de tomàquet madurs vermells
1 ceba tendra petita
50 g de cogombre sense llavors
60 g de pebrot vermell
1 all tendre
Sal, 4 cullerades d’oli d’oliva verge, 2 cullerades de vinagre.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...