Dins que la
campanya que es porta a terme al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró, a l’àgora
de cuina, amb els productes de temporada i de proximitat, amb el títol de “Collits a Casa”, el
restaurant Gaudium ens va preparar aquest Gaspatxo de cireres.
Té el gust
més sua que el típic gaspatxo andalús i també més dolç i amb un vermell pujat
que li donen les cireres.
Les cireres
són un bon antioxidant i amb les cues podem fer una beguda diürètica de gran
qualitat, posant aigua en una cassola amb un grapat de cues i fer-ho bullir uns
10 minuts i ho deixar-ho refredar.
Per una bona
digestió de les cireres i de les fruites d’estiu en general la recomanació es
menjar-les entre hores i abans dels àpats i no al final com unes postres perquè
les úniques fruites que ens ajuden a fer una bona digestió si les mengem al
final són les pomes, les peres, la pinya i la papaia.
El més
empipador d’aquesta recepta serà treure el pinyol de les cireres, al mercat hi
ha un estri de cuina que ens ajuda a fer-ho.
A internet
també podem trobar diversos truc per treure’ls com amb un bolígraf, tipus bic sense la mina, prèviament
rentat, el posem per la part de dalt de la cua prèviament treta, l’anem
introduint, el pinyol quedarà a l’interior i anem fem força fins que sortirà
per l’altre extrem, semblant al que fa l’aparell de treure el cor de les pomes.
Ingredients:
250 g. de tomàquet,
millor de la varietat pera
500 g. de
cireres
20 g. de
pebrot vermell
50 g. de
ceba tendra
20 ml. de
vinagre de xeres o de poma
50 ml d’oli
d’oliva verge
200 ml. d’aigua
aproximadament
Preparació:
El primer
que haurem fer serà treure el pinyol de les cireres, que serà la part més
laboriosa i a continuació posarem tots els ingredients en un pot per poder-les
triturar i al final de tot i posarem l’oli i triturem un segons per
integrar-lo.
Al final si
volem ho passem per un colador
Després ho
posem a la nevera i millor menjar-lo d’un dia per l’altre.
També ho podem fer-ho amb la thermomix
Posem al vas
de la thermomix el tomàquet, les cireres, el pebrot i la ceba i triturem 30
seg, a velocitat 5.
A
continuació posem el vinagre, la sal i l’aigua, també podríem posar uns glaçons
de gel i programem 3 minuts vel. 9
I per acabar
posem l’oli i programen 2 seg velocitat 7
A la
demostració varen acompanyar aquest gaspatxo amb unes cireres, una escuma de
iogurt grec i menta.
També el podríem
acompanyar amb un recuit de cabra i cibulet, o unes gambes o escamarlans a
trossets, uns daus de pa torrat.....
El podem servir en un plat de sopar o amb una copa o un vaset com apreritiu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada