diumenge, 20 de juliol del 2014

GASPATXO DE CIRERES AMB I SENSE THERMOMIX





Dins que la campanya que es porta a terme al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró, a l’àgora de cuina, amb els productes de temporada i de proximitat,  amb el títol de “Collits a Casa”, el restaurant Gaudium ens va preparar aquest Gaspatxo de cireres.

Té el gust més sua que el típic gaspatxo andalús i també més dolç i amb un vermell pujat que li donen les cireres.

Les cireres són un bon antioxidant i amb les cues podem fer una beguda diürètica de gran qualitat, posant aigua en una cassola amb un grapat de cues i fer-ho bullir uns 10 minuts i ho deixar-ho refredar.

Per una bona digestió de les cireres i de les fruites d’estiu en general la recomanació es menjar-les entre hores i abans dels àpats i no al final com unes postres perquè les úniques fruites que ens ajuden a fer una bona digestió si les mengem al final són les pomes, les peres, la pinya i la papaia.

El més empipador d’aquesta recepta serà treure el pinyol de les cireres, al mercat hi ha un estri de cuina que ens ajuda a fer-ho.

A internet també podem trobar diversos truc per treure’ls com  amb un bolígraf, tipus bic sense la mina, prèviament rentat, el posem per la part de dalt de la cua prèviament treta, l’anem introduint, el pinyol quedarà a l’interior i anem fem força fins que sortirà per l’altre extrem, semblant al que fa l’aparell de treure el cor de les pomes.  

Ingredients:

250 g. de tomàquet, millor de la varietat pera
500 g. de cireres
20 g. de pebrot vermell
50 g. de ceba tendra
20 ml. de vinagre de xeres o de poma
50 ml d’oli d’oliva verge
200 ml. d’aigua aproximadament

Preparació:

El primer que haurem fer serà treure el pinyol de les cireres, que serà la part més laboriosa i a continuació posarem tots els ingredients en un pot per poder-les triturar i al final de tot i posarem l’oli i triturem un segons per integrar-lo.

Al final si volem ho passem per un colador

Després ho posem a la nevera i millor menjar-lo d’un dia per l’altre.

També ho podem fer-ho amb la thermomix

Posem al vas de la thermomix el tomàquet, les cireres, el pebrot i la ceba i triturem 30 seg, a velocitat 5.

A continuació posem el vinagre, la sal i l’aigua, també podríem posar uns glaçons de gel i programem 3 minuts vel. 9

I per acabar posem l’oli i programen 2 seg velocitat 7

A la demostració varen acompanyar aquest gaspatxo amb unes cireres, una escuma de iogurt grec i menta.

També el podríem acompanyar amb un recuit de cabra i cibulet, o unes gambes o escamarlans a trossets, uns daus de pa torrat.....

El podem servir en un plat de sopar o amb una copa o un vaset com apreritiu.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...