Aquesta és la manera de fer
els seitons marinats amb vinagre com s’han fet sempre i que es preparàvem molt
sovint. A dia d’avui ens diuen que és perillós fer-los per l’anisakis, un paràsit
present a l’intentí o a les vísceres dels peixos, que ens pot produir molèsties
estomacals lleus o molt greus.
Bàsicament és perillós quan
consumim el peix cru com es aquest cas amb el vinagre, el qual no es suficient
per a eliminar-lo. Podem desactivar-lo amb la congelació o amb el tractament
tèrmic.
L’altre dia el peixater em
comentava que si comprem el peix, que faci poc temps que sigui mort és a dir recent
pescat i li traiem les vísceres el més aviat possible evitarem que l’anisakis
passi d’elles a la carn. Si consumim el
peix fregit o prèviament congelat no suposa cap problema.
Per seguretat el que farem
serà congelar-lo unes 48 hores a 180º i ja passarem a elaborar la recepta de
tota la vida.
Ingredients:
1/2 Kg de seitons
Sal
Oli d’oliva verge
Alls i julivert trinxat
Vinagre de vi blanc
Preparació:
El primer que farem o ja ens
han fet a la peixateria, serà netejar els seitons, els hi traurem el cap, els
budells i l’espina central, que ens quedin dos filets.
Hem de procurar no
mullar-los massa amb l’aigua molt freda i no hem d’utilitzar cassoles de fang
perquè els estova millor utilitzar recipients de vidre.
En un recipient marinarem
amb el vinagre i anirem posant els seitons amb la part platejada cap a dalt i
podem anar posant la sal cada dos capes i un cop els tinguem tots col·locats
hem de procurar que quedin ben coberts de vinagre, taparem el recipient i el
posarem a la nevera.
També podríem posar el
vinagre i la sal en un recipient i barrejar-ho bé i abocar-ho entre capa i capa
de seitons.
Ho deixarem marinar com a
mínim 4 hores, o també 6 o 8 hores dependrà de com ens agraden més o menys forts
de vinagre. També les podríem tenir d’un dia per l’altre, d’aquesta manera podríem
rebaixar el vinagre amb una mica d’aigua.
Passat aquest temps
escorrerem el vinagre i en un recipient i posem l’oli d’oliva verge i anirem
col·locant els seitons igual que abans i cada dos capes posaríem l’all i el
julivert picat, han que quedar totalment coberts d’oli i acabar amb una capa d’all
i julivert i ho posem a la nevera.
Els podem menjar el dia següent,
i ja tenim un aperitiu dels de tota la vida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada