dimecres, 9 de juliol del 2014

SEITONS AMB VINAGRE



Aquesta és la manera de fer els seitons marinats amb vinagre com s’han fet sempre i que es preparàvem molt sovint. A dia d’avui ens diuen que és perillós fer-los per l’anisakis, un paràsit present a l’intentí o a les vísceres dels peixos, que ens pot produir molèsties estomacals lleus o molt greus.

Bàsicament és perillós quan consumim el peix cru com es aquest cas amb el vinagre, el qual no es suficient per a eliminar-lo. Podem desactivar-lo amb la congelació o amb el tractament tèrmic.

L’altre dia el peixater em comentava que si comprem el peix, que faci poc temps que sigui mort és a dir recent pescat i li traiem les vísceres el més aviat possible evitarem que l’anisakis passi d’elles a la carn.  Si consumim el peix fregit o prèviament congelat no suposa cap problema.

Per seguretat el que farem serà congelar-lo unes 48 hores a 180º i ja passarem a elaborar la recepta de tota la vida.

Ingredients:

1/2 Kg de seitons
Sal
Oli d’oliva verge
Alls i julivert trinxat
Vinagre de vi blanc

Preparació:

El primer que farem o ja ens han fet a la peixateria, serà netejar els seitons, els hi traurem el cap, els budells i l’espina central, que ens quedin dos filets.

Hem de procurar no mullar-los massa amb l’aigua molt freda i no hem d’utilitzar cassoles de fang perquè els estova millor utilitzar recipients de vidre.

En un recipient marinarem amb el vinagre i anirem posant els seitons amb la part platejada cap a dalt i podem anar posant la sal cada dos capes i un cop els tinguem tots col·locats hem de procurar que quedin ben coberts de vinagre, taparem el recipient i el posarem a la nevera.

També podríem posar el vinagre i la sal en un recipient i barrejar-ho bé i abocar-ho entre capa i capa de seitons.

Ho deixarem marinar com a mínim 4 hores, o també 6 o 8 hores dependrà de com ens agraden més o menys forts de vinagre. També les podríem tenir d’un dia per l’altre, d’aquesta manera podríem rebaixar el vinagre amb una mica d’aigua.

Passat aquest temps escorrerem el vinagre i en un recipient i posem l’oli d’oliva verge i anirem col·locant els seitons igual que abans i cada dos capes posaríem l’all i el julivert picat, han que quedar totalment coberts d’oli i acabar amb una capa d’all i julivert i ho posem a la nevera.

Els podem menjar el dia següent, i ja tenim un aperitiu dels de tota la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...