diumenge, 29 de juny del 2014

BUNYOLS DE CARBASSÓ





Aquesta recepta la vaig veure a un bloc molt interessant Mas de l’illa i que la tenia pendent de fer i amb els primers carbassons de la temporada l’he feta.

L’estiu és temps de carbassons i en el meu cas són ecològics, amb ells podem fer moltes receptes com cremes pures, tempures, etc. Tot i que per salut millor menjar pocs fregits però de tant en tant ens ho podem permetre com aquests bunyols de carbassó que són senzills, molt bons i els menjar acompanyant una amanida o com un aperitiu.

Ingredients:

1 carbassó mitjà
1 gra d’all
Aigua amb gas
Farina semi-integral
1 c.c. de cúrcuma
Sal marina i oli d’oliva

Preparació:

1.Primer ratllarem el carbassó, o ho podem triturar amb una picadora, a continuació el posarem dins d'una escorredora amb una mica de sal i algun objecte pesat al damunt perquè perdi l’aigua i ho deixarem reposar uns 30 minuts.

2.Mentre anirem preparant un bol l’aigua mineral amb gas freda, l’all trinxat i si volem posar la cúrcuma (opcional) i la sal i a continuació afegirem la farina i ho anirem remenant fins obtenir una pasta més aviat espessa i si volem també la podríem deixar reposar uns 30 minuts a la nevera.

3.Passat aquest temps afegirem el carbassó que prèviament el premen amb les mans per acabar de treure l’excés d’aigua al bol amb la pasta que ja tenim preparat i ho barregem bé.

4. I amb una cullera, agafem petites porcions i les anem fregint en una paella, millor petita que gastarem menys oli, el qual ha de ser abundant i un cop fets i daurats els posarem damunt d’un plat amb paper absorbent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...