dimecres, 11 de juny del 2014

TARTAR DE GAMBA DE PALAMOS





Aquest passat cap de setmana, els dies 7 i 8, es va celebrar la I Fira de la Gamba de Palamós i evidentment destinada a donar a conèixer la gamba i les diferents maneres de cuinar-la i amb la possibilitat de fer diferents tastets elaborats per restaurants i tavernes de la vila.

És va fer a la llotja del peix del port i a l’espai del peix van fer aquesta demostració de tartar de gamba de Palamós.

Ingredients:

Gamba de Palamós mitjana uns 700 gr.
Tomàquet de pera uns 200 gr.
Alvocat 300 gr.
Ceba de figueres 1 unitat
Suc de llimona ½ unitat
Coriandre fresc 4 tiges
Oli d’oliva verge 15 cl.
Vinagre de vi blanc 5 cl.
Sal marina i pebre negre

Preparació:

Pelarem les cues de les gambes, les netejarem de venes i les trinxarem en cru.

Amb els caps d’aquestes hi afegirem l’oli, el vinagre i un gra d’all i ho courem a una temperatura d’uns 150º durant 10 minuts al forn. Un cop retirat ho aixafarem directament dins d’un colador i reservarem la vinagreta.

També podríem fer un oli de gamba sense posar el vinagre i el gra d’all.

Marcarem els tomàquets amb un ganivet i els escaldarem en aigua bullint durant un minut. Els refredarem i pelarem, els tallarem per la meitat i traurem les llavors, per finalment tallar-los a daus petits.

Preparem un puré amb els alvocats, els tallem per la meitat, pelem i aixafem amb l’ajuda d’una forquilla, afegim un gra d’all trinxat, la ceba de figueres ratllada, el suc de la llimona i les fulles de coriandre picades i ho barregem tot. També ho podríem fer amb la thermomix.

Podríem tenir-ho tot preparat i separat, per una banda el tomàquet, l’alvocat i les gambes que ja les hauríem barrejat una mica amb la vinagreta o oli de gamba.

Ho presentem en un plat dins d’un motlle rodó, primer una capa de puré d’alvocat, després daus de tomàquet amanit amb l’oli verge i sal i per acabar acabem d’omplir el motlle amb la gamba trinxada i prèviament amanida com hem dit i ruixem el voltant amb la vinagreta o l’oli de gamba.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...