dijous, 19 de juny del 2014

FLAM FÀCIL DE COCO I ARRÒS



És un flam molt fàcil de fer utilitzant l’alga agar-agar, és una alternativa a la gelatina i que amb molt poca quantitat en tenim prou i a diferència de la gelatina neutre que no ha de bullir, només s’activa amb la calor.

L’agar agar conté un 95% de fibra, com totes les algues és molt nutritiva, ens proporciona calci, magnesi, potassi, sodi, ferro, fòsfor i iode entre d’altres minerals.

Té propietats que potencien la digestió i ajuden a l’estómac i l’intestí a eliminar residus, té propietats laxants i pot contribuir a regular l’estrenyiment, també ens pot ajudar a combatre el colesterol i regula els nivells de sucre.

És una alga ideal per a l’estiu, perquè refreda el cos de fora gradual i no és aconsellable fer-la servir en excés durant les èpoques fredes de l’any.

Aquest flam el podem fer amb qualsevol beguda vegetal en aquesta ocasió he utilitzat la de coco i arròs, també l’he fet amb beguda de només de coco, quan la comencem a utilitzar millor en receptes molt senzilles com aquesta.

Depenent del nombre de flams que vulguem fer utilitzem més o menys beguda

Ingredients:

1 litre de beguda vegetal de coco i arròs
2 cullerades de postres d’agar agar en pols rases

Elaboració:

Posem en un cassó la beguda i l’agar-agar, quan la mescla bulli, baixem el foc i remenem a foc lent fins que es desfaci uns 2 minuts.

Ho passem a una flamera i deixem refredar a la nevera un parell d’hores. També ho podem posar en flameres individuals.

Per acompanyar aquest flam ho podem fer amb salsa de xocolata o amb melmelada de maduixa.

Per fer la salsa de xocolata desfen la xocolata al bany maria amb el rajolí d’oli de coco i decorem el flam.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...