És un flam molt fàcil de fer
utilitzant l’alga agar-agar, és una alternativa a la gelatina i que amb molt
poca quantitat en tenim prou i a diferència de la gelatina neutre que no ha de
bullir, només s’activa amb la calor.
L’agar agar conté un 95% de
fibra, com totes les algues és molt nutritiva, ens proporciona calci, magnesi,
potassi, sodi, ferro, fòsfor i iode entre d’altres minerals.
Té propietats que potencien
la digestió i ajuden a l’estómac i l’intestí a eliminar residus, té propietats
laxants i pot contribuir a regular l’estrenyiment, també ens pot ajudar a combatre
el colesterol i regula els nivells de sucre.
És una alga ideal per a
l’estiu, perquè refreda el cos de fora gradual i no és aconsellable fer-la
servir en excés durant les èpoques fredes de l’any.
Aquest flam el podem fer amb
qualsevol beguda vegetal en aquesta ocasió he utilitzat la de coco i arròs,
també l’he fet amb beguda de només de coco, quan la comencem a utilitzar millor
en receptes molt senzilles com aquesta.
Depenent del nombre de flams que vulguem fer
utilitzem més o menys beguda
Ingredients:
1 litre de beguda vegetal de
coco i arròs
2 cullerades de postres
d’agar agar en pols rases
Elaboració:
Posem en un cassó la beguda
i l’agar-agar, quan la mescla bulli, baixem el foc i remenem a foc lent fins
que es desfaci uns 2 minuts.
Ho passem a una flamera i
deixem refredar a la nevera un parell d’hores. També ho podem posar en flameres
individuals.
Per acompanyar aquest flam
ho podem fer amb salsa de xocolata o amb melmelada de maduixa.
Per fer la salsa de xocolata desfen la
xocolata al bany maria amb el rajolí d’oli de coco i decorem el flam.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada