dimarts, 6 de maig del 2014

MELMELADA DE MADUIXA AMB XAROP D'ATZABARA AMB LA THERMOMIX I SENSE



Amb tots els coneixements actuals sabem l’important que el menjar bé de manera saludable i també que amb el sucre s’ha de tenir molt de compte amb el sucre ja que redueix l’absorció de minerals com el ferro i a més requereix de calci per aconseguir cremar la glucosa en sang, un calci que sortirà dels nostres ossos, per la qual cosa es recomanable moderar el seu consum.

Intento fer les receptes substituït el sucre blanc refinat per altres edulcorants més saludables com la melassa de cereals, mel crua, estèvia, xarop de poma o el d’atzavara i si són ecològics molt millor.

Ara fa pocs dies vaig fer aquesta confitura amb el xarop d’atzavara important que utilitzem les fruits que estiguin ben madures i ens quedarà més dolça. Aquesta recepta la vaig veure al bloc Llepadits.

Aquesta melmelada pot acompanyar plats salats sense tanta dolçor.

Ingredients:

500 g de maduixes tallades a trossos petit
1 poma Golden pelada i tallada a trossos
1 cullerada de suc de llimona
50 o 60 g de xarop d’atzavara
I un punt de sal marina.

Preparació:

Posem en una cassola tots els ingredients primer a foc més fort un parell o tres minuts i després ja abaixem el foc fins que estigui feta uns 30 minuts i anar remenant.

Ja tenim un pots esterilitzats als quals hi abocarem la melmelada i els omplirem i taparem, els posarem boca avall i els deixarem tot un dia i després ja els podem posar del dret i guardar-los.

Preparació amb la thermomix:

Afegim tots els ingredients al vas de la thermomix i ho triturem uns 10 seg. velocitat  5 o 7, de tota manera ho hem de deixar-ho més o menys triturats depenen si ens agrada trobar els trossos més o menys grossos o ben triturat. I després programem uns 25 minuts a temperatura 100º i velocitat 1 i 1/2 o 2. Si ho volem més espès afegim un minuts més.
I ja la posem als pots esterilitzats com està explicat més amunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...