Amb tots els coneixements actuals
sabem l’important que el menjar bé de manera saludable i també que amb el sucre
s’ha de tenir molt de compte amb el sucre ja que redueix l’absorció de minerals
com el ferro i a més requereix de calci per aconseguir cremar la glucosa en
sang, un calci que sortirà dels nostres ossos, per la qual cosa es recomanable
moderar el seu consum.
Intento fer les receptes substituït
el sucre blanc refinat per altres edulcorants més saludables com la melassa de
cereals, mel crua, estèvia, xarop de poma o el d’atzavara i si són ecològics
molt millor.
Ara fa pocs dies vaig fer
aquesta confitura amb el xarop d’atzavara important que utilitzem les fruits
que estiguin ben madures i ens quedarà més dolça. Aquesta recepta la vaig veure
al bloc Llepadits.
Aquesta melmelada pot
acompanyar plats salats sense tanta dolçor.
Ingredients:
500 g de maduixes tallades a
trossos petit
1 poma Golden pelada i
tallada a trossos
1 cullerada de suc de
llimona
50 o 60 g de xarop d’atzavara
I un punt de sal marina.
Preparació:
Posem en una cassola tots
els ingredients primer a foc més fort un parell o tres minuts i després ja
abaixem el foc fins que estigui feta uns 30 minuts i anar remenant.
Ja tenim un pots esterilitzats
als quals hi abocarem la melmelada i els omplirem i taparem, els posarem boca
avall i els deixarem tot un dia i després ja els podem posar del dret i guardar-los.
Preparació
amb la thermomix:
Afegim tots els ingredients
al vas de la thermomix i ho triturem uns 10 seg. velocitat 5 o 7, de tota manera ho hem de deixar-ho més
o menys triturats depenen si ens agrada trobar els trossos més o menys grossos
o ben triturat. I després programem uns 25 minuts a temperatura 100º i
velocitat 1 i 1/2 o 2. Si ho volem més espès afegim un minuts més.
I ja la posem als pots
esterilitzats com està explicat més amunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada