Aquest plat el podem servir
o bé fred o calent amb el formatge fos. Podem utilitzar mozarella o formatge de cabra en el meu cas un de cabra fresc i
ecològic.
És un plat senzill i
saludable que el podem tenir prèviament preparat.
Ingredients: (4
persones)
4 patates mitjanes
4 carxofes
1 manat d’espàrrecs de marge
4 rotllanes de formatge de
cabra fresc o mozarella
Sal marina, oli d’oliva verge,
maionesa i mostassa
Preparació:
Les patates les podem fer
bullides o al vapor. Si les fen bullides les netejarem i les bullirem amb pell
uns 25 minuts o 30 dependrà de la mida. Les deixarem refredar i quan les tinguem
tèbies les pelarem i les tallarem a rotllanes.
Si les fem al vapor la
posarem en una vaporera, al foc o elèctrica
i posem l’aigua a la part inferior i a la part superior les patates, pelades i
tallades a rotllanes, no massa primes, es tapen i es cuinen al vapor i evidentment
el temps dependrà de la mida que fem les rotllanes, les podrem tenir més o menys
uns 20 minuts de forma orientativa. Si les fem al vapor tenim més possibilitats
que no se’ns trenquin.
Les carxofes les podem fer
bullides potser seien de manera més saludable o confitades. Per bullir-les les netegem
i les tallem a làmines no massa primes i les anem posant amb aigua i força julivert
per evitar que s’oxidin. Les bullim tapades i dependrà de la mida més o menys entre
10 o 15 minuts.
També prepararem els espàrrecs,
els netegem i els podem fer bullint-los uns instants o al vapor.
També preparem la salsa que
l’acompanyarà amb maionesa i una cullerada de mostassa en posem la quantitat
depenent si ens agrada més o menys.
Presentació
del plat:
Amb un cèrcol hi posem a la
part de baix una capa de patata, una altra de carxofa, la rotllana de formatge
de cabra fresc o de mozarella continuem
amb una capa de carxofa, patata i al damunt els espàrrecs.
Ara que tenim una bona
temperatura si ens agrada els podem servir fred i sinó escalfem el forn a 180º
i posem els timbals perquè s’escalfin i fonem el formatge o mozarella i un cop
al plat hi posem la maionesa amb mostassa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada