dimecres, 7 de maig del 2014

TIMBAL DE PATATA, CARXOFA, ESPÀRREC I FORMATGE



Aquest plat el podem servir o bé fred o calent amb el formatge fos. Podem utilitzar mozarella o formatge de cabra en el meu cas un de cabra fresc i ecològic.

És un plat senzill i saludable que el podem tenir prèviament preparat. 

Ingredients: (4 persones)

4 patates mitjanes
4 carxofes
1 manat d’espàrrecs de marge
4 rotllanes de formatge de cabra fresc o mozarella
Sal marina, oli d’oliva verge, maionesa i mostassa

Preparació:

Les patates les podem fer bullides o al vapor. Si les fen bullides les netejarem i les bullirem amb pell uns 25 minuts o 30 dependrà de la mida. Les deixarem refredar i quan les tinguem tèbies les pelarem i les tallarem a rotllanes.

Si les fem al vapor la posarem en una vaporera, al foc o elèctrica i posem l’aigua a la part inferior i a la part superior les patates, pelades i tallades a rotllanes, no massa primes, es tapen i es cuinen al vapor i evidentment el temps dependrà de la mida que fem les rotllanes, les podrem tenir més o menys uns 20 minuts de forma orientativa. Si les fem al vapor tenim més possibilitats que no se’ns trenquin.

Les carxofes les podem fer bullides potser seien de manera més saludable o confitades. Per bullir-les les netegem i les tallem a làmines no massa primes i les anem posant amb aigua i força julivert per evitar que s’oxidin. Les bullim tapades i dependrà de la mida més o menys entre 10 o 15 minuts.

També prepararem els espàrrecs, els netegem i els podem fer bullint-los uns instants o al vapor.

També preparem la salsa que l’acompanyarà amb maionesa i una cullerada de mostassa en posem la quantitat depenent si ens agrada més o menys. 

Presentació del plat:

Amb un cèrcol hi posem a la part de baix una capa de patata, una altra de carxofa, la rotllana de formatge de cabra fresc o de mozarella continuem amb una capa de carxofa, patata i al damunt els espàrrecs.

Ara que tenim una bona temperatura si ens agrada els podem servir fred i sinó escalfem el forn a 180º i posem els timbals perquè s’escalfin i fonem el formatge o mozarella i un cop al plat hi posem la maionesa amb mostassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...