dimecres, 14 de maig del 2014

ARRÒS BASMATI AMB CEBA, PASTANAGA I PANSES



L’arròs basmati, tradicionalment cultivat a l’Índia i al Pakistan, és una varietat molt aromàtica, és un gra llarg i fi. El podem trobar també integral i si l’utilitzem ecològic molt millor.

És una recepta de contrast entre el dolç i el salat, el podem fer com un plat principal o acompanyant al peix o a la carn.

Ingredients:

100 g. d’arròs basmati
2 pastanagues
1 ceba
50 g. de panses
Sal marina i oli d’oliva verge

Preparació:

Primer rentarem l’arròs basmati amb aigua freda i el posem en una olla amb aigua i sal, en una proporció del doble d’aigua que d’arròs i més o menys en uns 12 o 15 minuts el tindrem fet, si és integral tardaríem més, de tota manera  seguim les instruccions de l’envàs. Un cop fet l’escorrerem i el reservarem.

A continuació tallarem la ceba a petits trossos quadrats i la posarem en una paella amb una mica d’oli i la sofregim a foc baix.

Pelem i tallem les pastanagues en petites rotllanes no massa gruixudes o a petits trossos quadrats i les afegim a la paella junt amb la ceba perquè les sofregim conjuntament.

Quan la ceba tingui un color daurat afegim les panses tot això amb el foc baix, tenim les panses un minut remenant junt amb la ceba i la pastanaga i afegim l’arròs. Barregem tots els ingredients a la paella i rectifiquem de sal i ja ho podem servir. 

Si l’utilitzem com acompanyament i posarem 3 o 4 cullerades soperes i si és plat principal el podem posar en un cèrcol.

A l’estiu si hem fet pebrot escalivat també el podem utilitzar per aquest plat substituint-lo per la pastanaga, el qual tallarem petit i l’afegirem al final junt amb l’arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...