Estem preparats per a aquesta Diada, festiva i reivindicativa, que aquest
any té un significat especial, perquè es compleixen els 300 anys de la rendició
de Barcelona davant del duc de Berwick i per la consulta que tenim el 9N, una
Diada històrica i excepcional.
Aquests darrers 2 anys les
Diades han estat especials, la multitudinària manifestació del 2012 amb el lema
“Catalunya nou Estat d’Europa” i el passat any 2013 la Via, la cadena humana
que va unir Catalunya de nord a sud. i aquest any ens ha de conduir cap a la
nostra independència.
Estem vivint uns moments excepcionals i viurem un dia històric i de la millor manera és amb la resta de catalans que ens desplaçarem a Barcelona.
Estem vivint uns moments excepcionals i viurem un dia històric i de la millor manera és amb la resta de catalans que ens desplaçarem a Barcelona.
Doncs un pastis de pinya,
una fruita que és molt refrescant, són unes postres suaus i refrescants i amb l’estelada
que per encàrrec m’han preparat en una pastisseria propera a casa. Millor
preparar-lo d’un dia per a l’altre.
Ingredients:
Per a la base:
1 paquet de galetes integrals
60 g. de margarina bio o un
oli d’oliva amb poca intensitat de sabor
També hi podríem afegir 60
g. de nous.
Farciment:
1 pinya natural madura que
són més dolces
400 cc de llet de coco
100 g. de sucre de canya
integral
6 fulles de gelatina o 1 cullereta d’agar-agar
3 clares d’ou
Cobertura:
1 got de suc de pinya
1/2 got de concentrat de
poma
1 cullereta d’agar-agar
Preparem la base triturant
les galetes i les nous (si les posem) i ho unim amb la margarina o l’oli, hem d’aconseguir
una pasta que es pugui treballar i la col·loquem al baix d’un motlle
desmuntable d’uns 23 cm. ha de quedar llisa i ben anivellada i ho reservem.
Per preparar la mousse pelem
i tallem la pinya a daus petits i la posem a coure amb la llet de coco i el
sucre fins a reduir-ho gairebé a la meitat.
Si utilitzem gelatina la
posem prèviament a hidratar les fulles amb aigua i posteriorment l’afegim a la
preparació anterior un cop treta del foc, si utilitzem l’agar agar en aquest
moment la incorporaríem i baixaríem el foc i aniríem remenant fins desfer-la
més o menys un parell de minuts, per tal de treure els grumolls.
Un cop tret del foc deixem
passar una estona, que es refredi una mica i incorporarem les clares d’ou
muntades amb moviments envolupants. Ho deixem refredar i aboquem la mousse
damunt de la base de galetes i ho col·loquem a la nevera esperant que qualli.
Passada una hora ja podem
començar a preparar la cobertura posant al foc el suc de pinya i el concentrat
de poma i quan bulli i posem 2 culleretes de d’agar-agar i ho deixem coure uns 8 minuts
sense deixar de remenar i apaguem el foc (Això ho podem fer amb qualsevol suc).
Deixem refredar i col·loquem la mousse damunt
de la base i ho posem a la nevera.
Aquestes postres les podríem presentar amb
unes rotllanes de pinya tallades fines i al damunt hi podríem posar la mousse.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada