dijous, 25 de juliol del 2013

PASTIS DE SARDINES I TOMÀQUET CONFITAT






Aquest pastis de sardines és fàcil de fer, va molt bé per a la calor que ens esta fent aquests dies de l’estiu i el podem tenir ja preparat.

En aquesta època de l’estiu és quan podem trobar en el millor moment els tomàquets, si són ecològics molt millor i també dir-vos que la millor època per a les sardines són els mesos de l’any que no tenen la lletra r (maig, juny, juliol, i agost) 

De tota manera la quantitat d’ingredients dependrà del tipus de motlle que utilitzem, en el meu cas era rectangular i força gros ho podriem provar amb un motlle més petit i si ens agrada podem fer-ho amb un motlle més gran.

Depenent de la mida dels tomàquets ens fariem servir més o menys en el meu cas no eren massa grossos.

Ingredients:

16 sardines grosses
20 tomàquets
3 grans d’all
Oli d’oliva verge de primera premsada en fred
Daus de formatge fresc
Sal marina, pebre i comí

Vinagreta:

1 tomàquet petit tallat a daus petits sense pell
5 avellanes torrades i esmicolades
5 ametlles torrades i esmicolades
6 cullerades d’oli d’oliva verge
1 cullerada de vinagre de Mòdena
2 o 3 olives negres tallades a trossets sense pinyol

Preparació:

1r. Tallar els tomàquets a quarts sense llavors i pell i els posem en una safata per poder anar al forn al damunt un raig d’oli d’oliva, la sal, el pebre i els grans d’all picats. Posem la safata al forn prèviament escalfat a 150º i confitem els tomàquets uns 10 minuts.

2n. Les sardines a filets les posem en una plata de forn amb oli, sal i pebre i comí uns 3 minuts a 200º.

3r. Cobrir un motlle, en el meu cas rectangular, amb paper film i posem capa de tomàquet, sardines, tomàquet, sardines....., l’última capa sempre de tomàquet.

4t. Posem el motlle a la nevera amb algun objete de pes perquè ho vagi premsant i com a mínim unes 3 hores.

5è. Prepararem la vinagreta.

El servim a talls i pel damunt la vinagreta i uns daus de formatge en el meu cas un formatge fresc de cabra ecològic.

També podríem acompanyar aquest pastis amb una amanida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...