diumenge, 30 de juny del 2013

TEMPURA AMB FLOR DE CARBASSÓ





La tempura és una tècnica culinària japonesa, que consisteix amb una fritura ràpida de les verdures, les carns blanques, el peix i el marisc perquè ens quedin ben cruixents.

Tot i que és una tècnica senzilla hem de tenir en compte tots els passos tant els aliments, la massa i l’oli.

1r. Hauríem de preparar els aliments tallats a mida no massa gran, el millor seria de la mida d’un mos, cues de gambes, les verdures tallades fines.

2n. Prepararíem la tempura en un vol no massa gran on posaríem l’aigua i tiraríem la farina, molt import que l’aigua estigui molt freda i després una mica de sal.

3r. Important que el recipient on ho fregim no sigui massa gran i que l’oli cobreixi els aliments i que estigui calent.

En aquesta ocasió ho he fet amb unes flors de carbassó, al Maresme ja és època de carbassons, tot i que és difícil trobar-les als mercats els hi podem demanar als pagesos que els hi comprem. Les podem fer fregides, farcides, en cremes,...

De tota manera són delicades i d’un sol dia. Les hem de tractar amb molta cura, ja que es trenquen molt fàcilment.

Les hem de rentar amb molt de compte i els hi traiem el pistil del seu interior amb els dits o unes tisores i la part final i sacar-les amb paper absorbent.

En aquesta ocasió la tempura l’he preparat amb aigua de Vichy

Ingredients:

Flors de carbassó
100 ml d’aigua de Vichy
Farina i sal
Oli

Preparació:

Un cop tenim les flors de carbassó netes preparem la tempura, important o tenir la l’aigua de Vichy a la nevera perquè estigui molt freda o un cop feta la posem a la nevera perquè es refredi.

Ara passaríem a fer la tempura en aquesta ocasió com he comentat amb aigua de Vichy, utilitzem un bol i anem posant la farina a poc a poc i anar remenant i al final posar la sal hem d’aconseguir una pasta homogènia.

Passaríem a arrebossar les flors i posarles en l’oli calent amb molt poca estona les tenim fetes, les traiem i les posem damunt de paper absorbent i les servim.

Proveu-les, segur que us agradaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...