dilluns, 24 de juny del 2013

LASANYA D'ESPINACS AMB SALSA DE TOMÀQUET





En aquesta recepta res millor que utilitzar els espinacs frescos i si són ecològic molt millor, ja fa uns dies que la vaig fer aprofitant l’època dels espinacs als Maresme, evidentment és bo menjar les verdures de temporada i de proximitat  i amb la salsa de tomàquet queda més lleugera.

Tot i que hi estem una mica més d’estona prefereixo no utilitzar les plaques de pasta per a lasanya que siguin precuinades, bàsicament pel resultat final del plat.

Ingredients:  (4 persones)

600 gr d’espinacs frescos
8 làmines de pasta de lasanya
50 gr de pinyons
50 gr de panses
Formatge fresc (opcional)
Salsa de tomàquet, força quantitat
50 gr de formatge parmesà

1r.  Bullir la pasta en una cassola amb força aigua i quan comença a bullir afegint la pasta, l’hem de deixar al dente, l’escorrem i la submergim amb aigua freda i la tornem a escorre.

2n. Passaríem a fer la salsa de tomàquet.

2n. Netegem i rentem els espinacs i els tallem a trossos

3r. En una paella i posem una mica d’oli i fregim una mica els pinyons i a continuació hi posem els espinacs i després afegim les panses. Si posem formatge fresc el posaríem tallat a daus petits i un cop traiem la paella del foc, en el meu cas no l’he posat.

4t. En una plata per poder anar al forn a la part de baix posem una mica de salsa de tomàquet, la placa de lasanya i els espinacs i anar intercalant les plaques de pasta i els espinacs i a dalt de tot la placa de pasta i la salsa de tomàquet pel damunt i el formatge ratllat.
En el meu cas he utilitzat un formatge ratllat de cabra ecològic.

5è. Ho posem al forn prèviament preescalfat a 180º el temps suficient per escalfar-ho i gratinar-ho.

També és molt bona la lasanya amb ceba, carbassó i xampinyons



1 comentari:

  1. Hola blocaire,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Vols formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...