divendres, 7 de juny del 2013

CARXOFES AMB CLOÏSSES




Aquesta recepta ja fa uns dies que la vaig fer i encara no havia trobat el moment per posar-la al bloc, actualment al Maresme ja no tenim carxofes, és un plat senzill on el més important són unes bones carxofes i a ser possible si són ecològiques millor i evidentment unes bones cloïsses fresques. Aquests dos ingredients fan una molt bona combinació.

Ingredients: (4 persones)

12 carxofes
300 gr de cloïsses
2 grans d’all
1 cullerada rasa de farina
Oli d’oliva a poder ser de 1a. premsada en fred

Preparació: 

1 Netejar les carxofes, tallades a quarts

2 Bullim les carxofes amb aigua, sal, una cullerada de farina i tapades fins que estiguin al punt, no cal passar-nos de cocció, més o menys uns 10 m. 

3 Filetejar els alls.

4 En una cassola posem l’oli d’oliva i a continuació l’all, quan comença a daurar-se i afegim la farina i remenem bé.

5 En aquest moment afegim unes 8 o10 cullerades del brou de bullir les carxofes, a ser possible calent.

6 A continuació posem les cloïsses i esperem  que s’obrin un minut o dos a foc fort.

7 En aquest moment afegim les carxofes i ho deixem uns moments i en l’últim moment i tirem julivert pel damunt. Rectifiquem de sal i ho servim calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...