Aquesta
recepta ja fa uns dies que la vaig fer i encara no havia trobat el moment per
posar-la al bloc, actualment al Maresme ja no tenim carxofes, és un plat
senzill on el més important són unes bones carxofes i a ser possible si són
ecològiques millor i evidentment unes bones cloïsses fresques. Aquests dos
ingredients fan una molt bona combinació.
Ingredients: (4 persones)
12 carxofes
300 gr de
cloïsses
2 grans
d’all
1 cullerada
rasa de farina
Oli d’oliva
a poder ser de 1a. premsada en fred
Preparació:
1 Netejar
les carxofes, tallades a quarts
2 Bullim les
carxofes amb aigua, sal, una cullerada de farina i tapades fins que estiguin al
punt, no cal passar-nos de cocció, més o menys uns 10 m.
3 Filetejar
els alls.
4 En una
cassola posem l’oli d’oliva i a continuació l’all, quan comença a daurar-se i
afegim la farina i remenem bé.
5 En aquest
moment afegim unes 8 o10 cullerades del brou de bullir les carxofes, a ser
possible calent.
6 A
continuació posem les cloïsses i esperem
que s’obrin un minut o dos a foc fort.
7 En aquest
moment afegim les carxofes i ho deixem uns moments i en l’últim moment i tirem
julivert pel damunt. Rectifiquem de sal i ho servim calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada