És un plat que no és gens
complicat de preparar i ens pot sevir quan tinguem convidats.
La parmentier es una crema
feta a base de patates es pot servir calenta a l’hivern com un primer plat o l’estiu com una crema fresqueta
acompanyada amb pernil salat. També ens
pot servir de guarnició o una salsa per a plats de carn o peix.
Ingredients: (
4 persones)
1 cua de rap no massa grossa
3 gambes per persona
Sal marina, oli
Crema
parmentier:
750 gr de patates
100 gr de porros
100 gr de ceba
400 cl d’aigua ( podem posar brou d’au suau).
100 ml de crema de llet
Sal marina, oli i també mantega
Oli
de julivert:
Oli i julivert tot triturat
Preparació:
Primer prepara la crema i si
volem la podem tenir ja prepara amb anterioritat.
Netejar les verdures, agafem
la part blanca del porro i també netegem la ceba i ho tallem.
En una olla posem l’oli i si
volem una mica de mantega, en el meu cas nomes oli i sofregim una mica el porro
i la ceba i afegim l’aigua un cop arrenca el bullir hi afegim les patates
prèviament pelades i tallades a daus grossos, més o menys que bulli uns 30
minuts.
Després ho passem per la
batedora, en aquest moment si volem hi afegim la crema de llet i una mica de
mantega.
Depèn si volem una crema més
o menys lleugera hi afegim més brou de bullir les patates i la crema de llet,
en el meu cas com una salsa.
Podem tenir el rap prèviament
netejat, a la peixateria fem que a la cua li treguin l’espina central i ens
quedin dos lloms i aquests posteriorment
els tallem a daus. Així ho podem tenir ja preparat fins el moment de
preparar-lo.
Les gambes les tindrem pelem, reservem
els caps per fer un brou per una altra recepta, els congelem.
En el moment de servir-ho en
una paella posem una mica d’oli i fem els daus de rap i en una altra paella amb
una mica d’oli les cues de les gambes.
Gràcies pel vostre comentari, realment esta molt bo.
ResponElimina