diumenge, 18 de novembre del 2012

BROQUETES DE RAP I GAMBES AMB CREMA PARMENTIER I OLI DE JULIVERT




És un plat que no és gens complicat de preparar i ens pot sevir quan tinguem convidats.

La parmentier es una crema feta a base de patates es pot servir calenta a l’hivern com un primer plat o l’estiu com una crema fresqueta acompanyada amb pernil salat. També ens pot servir de guarnició o una salsa per a plats de carn o peix.

Ingredients: ( 4 persones)

1 cua de rap no massa grossa
3 gambes per persona
Sal marina, oli 

Crema parmentier:

750 gr de patates
100 gr de porros
100 gr de ceba
400 cl d’aigua ( podem posar brou d’au suau).
100 ml de crema de llet
Sal marina, oli i també mantega

Oli de julivert:
Oli i julivert tot triturat

Preparació:

Primer prepara la crema i si volem la podem tenir ja prepara amb anterioritat.

Netejar les verdures, agafem la part blanca del porro i també netegem la ceba i ho tallem.
En una olla posem l’oli i si volem una mica de mantega, en el meu cas nomes oli i sofregim una mica el porro i la ceba i afegim l’aigua un cop arrenca el bullir hi afegim les patates prèviament pelades i tallades a daus grossos, més o menys que bulli uns 30 minuts.

Després ho passem per la batedora, en aquest moment si volem hi afegim la crema de llet i una mica de mantega.

Depèn si volem una crema més o menys lleugera hi afegim més brou de bullir les patates i la crema de llet, en el meu cas com una salsa. 

Podem tenir el rap prèviament netejat, a la peixateria fem que a la cua li treguin l’espina central i ens quedin dos lloms i aquests posteriorment els tallem a daus. Així ho podem tenir ja preparat fins el moment de preparar-lo.

Les gambes les tindrem pelem, reservem els caps per fer un brou per una altra recepta, els congelem.

En el moment de servir-ho en una paella posem una mica d’oli i fem els daus de rap i en una altra paella amb una mica d’oli les cues de les gambes.

Preparació del plat a la part de baix posem la crema parmentier, natural no freda de la nevera, els daus de rap i les cues de gambes fent una broqueta amb una mica de sal al damunt i l’oli de julivert.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...