dissabte, 3 de novembre de 2012

PANELLETS AMB THERMOMIX




Una manera molt fàcil de preparar els panellets és amb la Thermomix, us poso
dues formes una d’elles amb ametlla, sucre i ou i l’altra amb patata.

Segur que ens quedaran molt bons i també més econòmics.

Ingredients:

500 gr d’ametlla crua
350 gr de sucre
2 ous ( 1 per la massa i l’altre per pintar)

Preparació:

Assecar bé el vas (posar uns segons a velocitat màxima i a continuació assecar les
gotes que hagin quedat a la paret amb paper absorbent).
Hem de polvoritzar el sucre 2o segons a velocitat 10.
A continuació afegim l’ametlla i polvoritzem 12 segons a velocitat 6
Afegim l’ou i programem 6 segons a velocitat 6.
Particularment prefereixo preparar la massa d’un dia per l’altre.

Un cop feta la massa ja fem tantes parts de la pasta com tipus de panellets volem fer.
Prèviament escalfarem el forn dalt i baix a 180º
Posem un paper de forn sobre la safata i els posem al forn uns 7 o 8 minuts, quan els
traiem estaran tous, però quan és refreden queden més forts. 

Varietats que es poden fer de:

Pinyons:
Farem boletes petites a continuació enganxarem els pinyons, hi ha varies maneres:
Enganxar els pinyons que primer haurem barrejat amb ou batut.
Posem un grapadet de pinyons en una mà i anem passant la boleta amb l’altra mà.
Després amb un pinzell els haurem de pintar amb ou batut.
Passem la boleta per clara d’ou una mica batuda i la cobrir amb pinyons.
Quan estant  a la safata del forn les pintem  amb rovell d’ou.

Xocolata:
Posem una mica de cacau dins el vas junt amb la part de massa que havíem reservat
i ho barregem uns segons a velocitat 6.

Ametlla:
Fem unes barretes petites amb la massa les passem per clara d’ou  i les arrebossem
amb ametlla trinxada i la pintem amb ou.

Coco:
La mateixa quantitat de massa que de coco, en volum, no de pes i ho barregem a
velocitat 6.
Li donem la forma més o menys d’una piràmide.

Cafè:
Molem una mica de cafè a la Thermomix a velocitat màxima ( ha de quedar ben fi)
I afegim la massa i programem un segons a velocitat 6.
També és pot fer amb cafè soluble.

Sempre és millor fer els panellets el dia anterior.



PANELLETS AMB PATATA

250 gr de sucre
300 gr d’ametlla crua                                                                                             
50 gr de patata bullida (freda)
1 clara d’ou
1 ou per pintar
Optatiu posa la pell de ½ llimona (només la part groga)

Preparació:
Coure la patata amb pell i tot, la posem al cistellet amb ½ litre d’aigua al vas
i programen uns 20 minuts temperatura varoma i velocitat 1 i deixem que es refredi
del tot.

Amb el vas ben sec ( per assegurar que està ben sec posem  uns segons a velocitat
màxima sense res dins i a continuació assequem  les gotetes que hagin quedat a la
paret  amb paper absorbent) polvoritzem el sucre 20 segons a velocitat 10.
Seguidament afegim la pell de llimona ben seca ( la posem entre dos papers 
absorbents i la premem ben fort ) i repetim 20 segons a velocitat 10.
Posem l’ametlla i polvoritzem  10 segons a velocitat 6.
Afegim la patata i la clara d’ou i programem  10 segons a velocitat 6.
Un cop preparada la massa ja podem fer-los de la mateixa manera ja explicada.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...