Una manera molt fàcil de preparar els panellets és amb la
Thermomix, us poso
dues formes una d’elles amb ametlla, sucre i ou i l’altra amb patata.
dues formes una d’elles amb ametlla, sucre i ou i l’altra amb patata.
Segur que ens quedaran molt bons i també més econòmics.
Ingredients:
500 gr d’ametlla crua
350 gr de sucre
2 ous ( 1 per la massa i l’altre per pintar)
Preparació:
Assecar bé el vas (posar uns segons a velocitat màxima i
a continuació assecar les
gotes que hagin quedat a la paret amb paper absorbent).
gotes que hagin quedat a la paret amb paper absorbent).
Hem de polvoritzar el sucre 2o segons a velocitat 10.
A continuació afegim l’ametlla i polvoritzem 12 segons a
velocitat 6
Afegim
l’ou i programem 6 segons a velocitat 6.
Particularment
prefereixo preparar la massa d’un dia per l’altre.
Un
cop feta la massa ja fem tantes parts de la pasta com tipus de panellets volem
fer.
Prèviament
escalfarem el forn dalt i baix a 180º
Posem
un paper de forn sobre la safata i els posem al forn uns 7 o 8 minuts, quan els
traiem estaran tous, però quan és refreden queden més forts.
traiem estaran tous, però quan és refreden queden més forts.
Varietats
que es poden fer de:
Pinyons:
Farem
boletes petites a continuació enganxarem els pinyons, hi ha varies maneres:
Enganxar
els pinyons que primer haurem barrejat amb ou batut.
Posem
un grapadet de pinyons en una mà i anem passant la boleta amb l’altra mà.
Després
amb un pinzell els haurem de pintar amb ou batut.
Passem
la boleta per clara d’ou una mica batuda i la cobrir amb pinyons.
Quan
estant a la safata del forn les
pintem amb rovell d’ou.
Xocolata:
Posem
una mica de cacau dins el vas junt amb la part de massa que havíem reservat
i ho barregem uns segons a velocitat 6.
i ho barregem uns segons a velocitat 6.
Ametlla:
Fem
unes barretes petites amb la massa les passem per clara d’ou i les arrebossem
amb ametlla trinxada i la pintem amb ou.
amb ametlla trinxada i la pintem amb ou.
Coco:
La
mateixa quantitat de massa que de coco, en volum, no de pes i ho barregem a
velocitat 6.
velocitat 6.
Li
donem la forma més o menys d’una piràmide.
Cafè:
Molem
una mica de cafè a la Thermomix a velocitat màxima ( ha de quedar ben fi)
I
afegim la massa i programem un segons a velocitat 6.
També
és pot fer amb cafè soluble.
Sempre
és millor fer els panellets el dia anterior.
PANELLETS AMB PATATA
250
gr de sucre
300 gr d’ametlla crua
50
gr de patata bullida (freda)
1
clara d’ou
1
ou per pintar
Optatiu
posa la pell de ½ llimona (només la part groga)
Preparació:
Coure
la patata amb pell i tot, la posem al cistellet amb ½ litre d’aigua al vas
i programen uns 20 minuts temperatura varoma i velocitat 1 i deixem que es refredi
del tot.
i programen uns 20 minuts temperatura varoma i velocitat 1 i deixem que es refredi
del tot.
Amb
el vas ben sec ( per assegurar que està ben sec posem uns segons a velocitat
màxima sense res dins i a continuació assequem les gotetes que hagin quedat a la
paret amb paper absorbent) polvoritzem el sucre 20 segons a velocitat 10.
màxima sense res dins i a continuació assequem les gotetes que hagin quedat a la
paret amb paper absorbent) polvoritzem el sucre 20 segons a velocitat 10.
Seguidament
afegim la pell de llimona ben seca ( la posem entre dos papers
absorbents i la premem ben fort ) i repetim 20 segons a velocitat 10.
absorbents i la premem ben fort ) i repetim 20 segons a velocitat 10.
Posem
l’ametlla i polvoritzem 10 segons a
velocitat 6.
Afegim
la patata i la clara d’ou i programem 10
segons a velocitat 6.
Un
cop preparada la massa ja podem fer-los de la mateixa manera ja explicada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada