Aquest pastís el podem fer
amb les verdures de temporada i amb les que més ens agradin. Millor que les
verdures, els ous i la llet siguin ecològiques.
Es un plat que el podem
tenir prèviament preparats i si tenim convidats ens va molt bé, perquè és bo i
molt bonic de colors.
Necessitem un motlle
rectangular de silicona, metàl·lic o pyrex, la safata del forn i paper de forn.
La coliflor en aquest cas no
l’he posada, perquè a casa no agrada a tothom.
Ingredients:
2 pastanagues
1 carbassó
Mongetes tendres
Coliflor
3 o 4 ous
Llet
Crema de llet
Preparació:
1r. Hem de bullir les verdures
senceres, després tallades a juliana una mica gruixuda.
Posem a bullir l’aigua i
quan arrenqui a bullir posem les pastanagues un cop cuites les traiem i a
continuació les mongetes tendres, un cop cuites les traiem i així successivament
amb totes les verdures que vulguem posar.
2n. El motlle de tipus
plum-cake li posem el paper de cuina per
tal que després el puguem desemmotllar bé.
3r. En el motlle posar la
pastanaga a sobre la coliflor a sobre les mongetes tendres, es pot substituir
algun d’ells pel carbassó o posar-los tots quatre.
4t. Batre els ous i fer la proporció
que vulguem segons més o menys gras:
-
4 ous i ½ litre de llet
-
3 ous i ½ litre de crema de llet
-
3 ous i 250 cl de llet i 250 de crema de
llet.
A
continuació barregem la llet, els ous i/o la crema de llet i posar pel damunt
de les verdures.
5è.
Preescalfar el forn i posar el motlle a bany maria amb la plata del forn i
tapem amb paper d’alumini a una temperatura de 160º més o menys uns tres quarts
d’hora.
Deixar
refredar i posar a la nevera.
Aquest
plat a l’estiu el podem acompanyar amb una salsa d’anxoves:
2
filets d’anxova i 3 cullerades de maionesa i una mica de llet tot triturat
En
el plat hi posem la salsa i fem uns cercles amb salsa de tomàquet o de ketchup
i amb una ganivet els fem una mica corre, fen una mica de dibuix i en un
lateral el pastis de verdures.
A l’hivern
el podem acompanyar amb una salsa d’ametlles tèbia:
Paella:
amb oli, ceba i all ben trinxat, una mica de farina, vi blanc, ametlles crues
triturades i brou de bullir les verdures i que vagi espessint o si volem posem
una mica de crema de llet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada