diumenge, 18 de novembre del 2012

PASTIS DE VERDURES




Aquest pastís el podem fer amb les verdures de temporada i amb les que més ens agradin. Millor que les verdures, els ous i la llet siguin ecològiques.

Es un plat que el podem tenir prèviament preparats i si tenim convidats ens va molt bé, perquè és bo i molt bonic de colors. 

Necessitem un motlle rectangular de silicona, metàl·lic o pyrex, la safata del forn i paper de forn.
La coliflor en aquest cas no l’he posada, perquè a casa no agrada a tothom.

Ingredients:

2 pastanagues
1 carbassó
Mongetes tendres
Coliflor
3 o 4 ous
Llet
Crema de llet

Preparació:

1r. Hem de bullir les verdures senceres, després tallades a juliana una mica gruixuda.
Posem a bullir l’aigua i quan arrenqui a bullir posem les pastanagues un cop cuites les traiem i a continuació les mongetes tendres, un cop cuites les traiem i així successivament amb totes les verdures que vulguem posar.

2n. El motlle de tipus plum-cake li posem el paper de cuina  per tal que després el puguem desemmotllar bé. 

3r. En el motlle posar la pastanaga a sobre la coliflor a sobre les mongetes tendres, es pot substituir algun d’ells pel carbassó o posar-los tots quatre.

4t. Batre els ous i fer la proporció que vulguem segons més o menys gras:

-       4 ous i ½ litre de llet
-       3 ous i ½ litre de crema de llet
-       3 ous i 250 cl de llet i 250 de crema de llet.

A continuació barregem la llet, els ous i/o la crema de llet i posar pel damunt de les verdures.

5è. Preescalfar el forn i posar el motlle a bany maria amb la plata del forn i tapem amb paper d’alumini a una temperatura de 160º més o menys uns tres quarts d’hora.
Deixar refredar i posar a la nevera.

Aquest plat a l’estiu el podem acompanyar amb una salsa d’anxoves:

2 filets d’anxova i 3 cullerades de maionesa i una mica de llet tot triturat
En el plat hi posem la salsa i fem uns cercles amb salsa de tomàquet o de ketchup i amb una ganivet els fem una mica corre, fen una mica de dibuix i en un lateral el pastis de verdures.

A l’hivern el podem acompanyar amb una salsa d’ametlles tèbia:
Paella: amb oli, ceba i all ben trinxat, una mica de farina, vi blanc, ametlles crues triturades i brou de bullir les verdures i que vagi espessint o si volem posem una mica de crema de llet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...