diumenge, 1 de gener del 2012
CARPACCIO DE GAMBES AMB OLI DE TÒFONA
És una recepta ideal pels dies de festa i sobre tot pel Nadal i Cap d’Any. Ja fa temps la vaig veure fer a la Mireia Carbó, si la feu teniu l’èxit assegurat
Ingredients: ( 4 persones)
16 gambes grosses
1 tòfona
150 ml d’oli d’oliva (important de primera premsada en fred)
Sal marina i pebre
Preparació:
1r.- Pelar les gambes i eliminar-ne l’intestí (Els caps els podem guardar o congelar per fer un brou o una salsa)
2n.- Posar 4 gambes al damunt d’un tros de plàstic i cobrir-les amb un altre plàstic transparent de la mateixa mide i aixafar-les amb un pes varies vegades, per exemple una paella o un caço per obtenir una làmina de gambes d’uns 3 mm de gruix. Repetir l’operació amb la resta.
3r.- Guardar en el congelador i ja les tenim apunt pel moment que les vulguem servir.
4t.- Treure el plàstic i col•locar damunt d’un plat i després traiem l’altra làmina de plàstic.
Preparem l’oli de tòfona:
1r.- Ratllar la tòfona i barrejar una mica del líquid de la maceració de la tòfona i l’oli d’oliva.
Aquest oli el posarem per damunt del carpaccio de gambes i unes escates de sal. Al voltant del plat i posarem unes torradetes.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada