Les patates les podem farcir de moltes coses en aquest cas de carn, és una recepta apresa ja fa temps en un curs de cuina.
Ingredients:
2 patates per persona (mitjanes)
½ Kg de ceba
2 alls
½ Kg de carn picada meitat de porc i meitat vedella (també hi podríem posar de pollastre)
Oli de primera premsada en fred, sal marina
Preparació:
1r. Pelar les patates i buidar-les de dintre.( En el meu cas l’estri de fer les boletes)
2n.- Bullir les patates (temps aproximat uns 7 minuts de tota manera depèn de la mida i tipus de patata) és a dir deixar-les al “dente”. Treure del foc i posar una mica d’aigua per trencar l’ebullició.
3r.- Bullir la patata que hem anat buidant i les tapes.
4t.- En una paella posem l’oli i la ceba tallada petita, 1/2 fulla de llorer, 2 alls laminats i la carn picada, 1 copeta més o menys de brandi, també podria ser vi blanc, esperem que s’evapori l’alcohol i el sobrant de les patates un cop bullides i anar aixafant amb un forquilla, si es vol també hi podem posar una mica de nou moscada i 1 ou i anar remenant.
5è.- Les patates buides i bullides i l’omplim amb la preparació anterior de la carn i les tapem.
Plata de forn: Posar una mica d’oli , les patates ja farcides amb la tapa al damunt i posar-la al forn prèviament escalfat a 180º i un cop calent les deixem uns minuts i a l’últim moment les gratinem.
Preparació del plat: Posar un llit de carn, les patates al damunt, la salsa, una mica de pebrot escalivat i uns encenalls de pernil salat.
SALSES D’ACOMPANYAMENT:
Salsa de formatge: paella amb una mica del suc de bullir les patates, formatge parmesà ( uns 100 gr), llet i maicena.
També amb una mica del suc de bullir les patates i formatge blau.
També les podem acompanyar amb una salsa de tomàquet o una salsa de pebrot escalivat.
També és pot fer un llit amb les patates tallades molt finetes, fregides sense gairebé oli i formatge parmesà al damunt
En aquest curs de cuina quan varem fer aquest plat ens van ensenyar a fer un recipient fet amb les patates “cocotera”en el qual hi col•loquem la salsa que acompanya els plats. Hauríem de posar a bullir primer els culs i posteriorment les tapes, escorregudes i posteriorment fregides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada