dimarts, 17 de gener de 2012

PATATES FARCIDES


Les patates les podem farcir de moltes coses en aquest cas de carn, és una recepta apresa ja fa temps en un curs de cuina.

Ingredients:

 
2 patates per persona (mitjanes)
½ Kg de ceba
2 alls
½ Kg de carn picada meitat de porc i meitat vedella (també hi podríem posar de pollastre)
Oli de primera premsada en fred, sal marina

Preparació:

 
1r. Pelar les patates i buidar-les de dintre.( En el meu cas l’estri de fer les boletes)



2n.- Bullir les patates (temps aproximat uns 7 minuts de tota manera depèn de la  mida i tipus de patata) és a dir deixar-les al “dente”. Treure del foc i posar una mica d’aigua per trencar l’ebullició.


3r.- Bullir la patata que hem anat buidant i les tapes.

4t.- En una paella posem l’oli i la ceba tallada petita, 1/2 fulla de llorer, 2 alls laminats i la carn picada, 1 copeta més o menys de brandi, també podria ser vi blanc, esperem que s’evapori l’alcohol i el sobrant de les patates un cop bullides i anar aixafant amb un forquilla, si es vol també hi podem posar una mica de nou moscada i 1 ou i anar remenant.

5è.- Les patates buides i bullides i l’omplim amb la preparació anterior de la carn i les tapem.
Plata de forn: Posar una mica d’oli , les patates ja farcides amb la tapa al damunt i posar-la al forn prèviament escalfat a 180º i un cop calent les deixem uns minuts i a l’últim moment les gratinem.

Preparació del plat: Posar un llit de carn, les patates al damunt, la salsa, una mica de pebrot escalivat i uns encenalls de pernil salat.

SALSES D’ACOMPANYAMENT:
 
Salsa de formatge: paella amb una mica del suc de bullir les patates, formatge parmesà ( uns 100 gr), llet i maicena.

També amb una mica del suc de bullir les patates i formatge blau.

També les podem acompanyar amb una salsa de tomàquet o una salsa de pebrot escalivat.
També és pot fer un llit amb les patates tallades molt finetes, fregides sense gairebé oli i formatge parmesà al damunt

En aquest curs de cuina quan varem fer aquest plat ens van ensenyar a fer un recipient fet amb les patates “cocotera”en el qual hi col•loquem la salsa que acompanya els plats. Hauríem de posar a bullir primer els culs i posteriorment les tapes, escorregudes i posteriorment fregides.




Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...