Seguint amb les demostracions de cuina al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró, aquest dijous anava a càrrec del Restaurant cafeteria Autod'ara, amb un plat que bé el podríem fer aquestes properes festes de Nadal. És un mar i muntanya fàcil de fer i molt bo.
Ingredients: (4 persones)
2 llamineres de porc( 600gr. aprox)
16 gambes
4 carxofes
Ceba de Figueres
All
Julivert
Brandi
Vi blanc
Brou de carn
Sal marina i pebre
Preparació:
1r.- Podríem començar preparant la salsa:
Posem la ceba picada a coure amb un raig d’oli i sal i afegim una mica d’all i julivert picat. Mentrestant, netegem les gambes i en separem els caps.
A continuació netegem les carxofes retirant les fulles seques en tallem els cors a làmines i les reservem.
Un cop la ceba estigui una mica rossa, hi afegim els caps de les gambes, les puntes exteriors dels cors de carxofa, un raig de vi blanc, una mesura de brou de carn i ho deixem tot coure una estona més.
També hi podríem afegir el suc de coure les llamineres
Finalment triturem tots els ingredients i passem el puré resultant per un colador xinés.
2n.- Daurem les llamineres salpebrades amb un raig d’oli, un cop rosses, les flamegem amb una mica brandi i les introduïm al forn durant 10 minuts a uns 180º o 150º depèn del més o menys fetes que ens agradin. Un cop cuites, les retirem del forn, les tallem en medallons finets i les reservem.
3r.-Amb les gambes pelades les saltegem en una paella
Per últim agafem les lamines de carxofa que havíem reservat, les marquem a la planxa amb una mica de sal, pebre i oli i procedim a muntar el plat.
Col·loquem els medallons de llaminera sobre el llit de carxofes, salsem i decorem amb les gambes.
A cada plat hi posaríem 4 talls i 4gambes.
Si la salsa ens quedes clara li afegim una mica de maicena dissolta amb una mica d’aigua i d’aquesta manera l’espessim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada