dijous, 17 de novembre del 2011

INVOLTINO DE PESCE SPADA



De nou s’han reprès les demostracions de cuina al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró, fruit de la col·laboració entre els restaurants del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Maresme i les parades del mercat de la Plaça de Cuba.

Aquest dijous la demostració de cuina anava a càrrec del restaurant Caminetto de Mataró i ens ha preparat un segon plat tradicional sicilià , aquests rotllets d’emperador farcit amb ingredients saborosos amb tàperes, les olives, els tomàquets i el pa ratllat, fàcil de fer i agradable.

Ingredients: 4 persones

8 filets d’emperador
50 gr. de panses de corinti
50 gr. de pinyons
2 grans d’all
Tàperes
Olives
Alfàbrega
1 o 2 tomàquets pelats depèn de la mida
Oli , sal marina, pebre vermell dolç
200 gr de pa ratllat

Aquests rotllets d’emperador van acompanyats per una guarnició de rúcula, taronja i tomàquets xerri

Preparació: 

1r.- Prepararem la barreja per al farciment dels rotllets d’emperador. En un bol barrejarem una part del pa ratllat amb el tomàquet picat, l’all picat, les panses de corinti, els pinyons, les tàperes, les olives picades, l’alfàbrega també picada i afegirem la sal, el pebre vermell i una mica d’oli d’oliva suau, també hi podríem posar una mica de formatge ratllat parmesà o pecorino, tot ho barregem bé.

2n.- A continuació preparem l’emperador, és import que els talls siguin finets, és  important que a la peixateria ens els tallin molt fins. També podrien congelar el peix i tallar-lo amb la màquina de tallar embotits. A continuació traiem la pell amb un ganivet. Si els talls són bastant llargs els tallaríem per la meitat, per tenir 2 petits rotllos per persona.

3r.- Un cop preparat, els ompliríem amb un parell de cullerades del farcit.

4t.- Atravessem el rotllo de peix amb una broqueta, els passaríem per oli d’oliva i per pa ratllat i els posem a la planxa on els farem pels dos costats, es a dir girar-los quan estiguin daurats.
Presentem el plat amb un llit de rúcula, taronja i els tomàquets xerri oberts al damunt els rotllets amb una raig d’oli i també amb una reducció de vinagre de Mòdena.

També ho podríem fer amb filets de pit de pollastre i fets al forn i mes o menys amb uns 10 minuts a 180º els tindríem fets.

Després de preparats els hem provat, particularment provaré fer-los sense envoltar-los de pa ratllat  i fets al forn.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...