diumenge, 4 de setembre de 2011

CREMA DE CARBASSÓ

Actualment el carbassó és una hortalissa que la trobem tot l’any, la seva època és l’estiu, entre els mesos de juny a setembre, per la qual cosa seguint amb els productes de temporada i de proximitat, durant tot l’estiu és el temps d’aquesta crema.

És de fàcil digestió i de baixa aportació calòrica i de sabor suau i la podem prendre freda o calenta, tot i que en aquesta època molt millor freda.

Ingredients: ( 4 persones) 

700 gr de carbassons
1 patata mitjana
1 ceba mitjana o 3 porros la part blanca
Aproximadament 700 o 800 gr d’aigua
50 gr d’oli d’oliva i sal


THERMOMIX

Preparació:
1r. Rentar el carbassó treure els extrems i sense pelar tallar-los a rotllanes

2n. Pelar la patata i tallar-les a trossos

3r. Posar l’oli al vas de la thermomix i la ceba o els porros i programa 5 minuts, temperatura 100º i velocitat 4.

4t.- A continuació afegim la resta d’ingredients i programen 20 o 25minuts, temperatura 100º i velocitat 1.

5è. Triturem 20 o 30 seg. a velocitat 7. També podrem rectificar de sal de fora necessari.

6è. La deixem refredar i la posem a la nevera.

Si volem hi podem posar també 1gra all que l’ afegiríem en el moment que posem la ceba.

També un cop acaba la crema hi podríem posar formatge i programa 5m. a temp. 85 o 90º a velocitat 3 o 4 .

Depèn de com ens agradi la crema d’espessa i posem més o menys aigua.

Quan la servim hi podem posar crostonets de pa, pernil salat....... En aquesta ocasió hi vaig posar un pinyonets i uns bastonets de carbassó cru tallat fi.

TRADICIONAL:

1r. Rentar el carbassó treure els extrems i sense pelar tallar-los a rotllanes

2n. Pelar la patata i tallar-les a trossos

3r. En el recipient on farem la crema posarem l’oli i sofregir la ceba, el porro (opcional) i el gra d’all si en poséssim.

4t. A continuació el carbassó donar unes voltes i després la patata i l’aigua i la sal

5è. Deixar bullir fins que el carbassó i la patata estiguin tous, més o menys uns 15 o 20 minuts a foc mitjà.

6è. Ho traiem del foc i en aquest moment afegim el formatge en el cas que en poséssim.

7è Triturem, la deixem refredar i la posem a la nevera 



Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...