divendres, 9 de setembre del 2011

ENSALADA RUSSA, AMANIDA RUSSA O ENSALADILLA

Aquest plat esta basat en una amanida realment de Rússia, i que va ser popularitzada pels francesos, el qual no es coneguda amb aquest nom i els ingredients en aquests dos països també són diferents. La verdadera amanida de Rússia porta cogombres en vinagre i llonganissa seca i no porta tonyina.

Els ingredients típics són les patates, les mongetes tendres, la pastanaga, els pèsols, la tonyina, les olives, l’ou dur i la maionesa, també si pot posar pebrot vermell escalivat, gambes pelades, pernil salat...............

Forma part del repertori típic de les tapes junt amb la truita de patata. També la podem servir com un entrant amb diferents guarniments com làmines d’ou dur, espàrrecs, olives i pebrot escalivat, anxoves i també amb petites quantitats amb els entremesos. És un plat fred típic de l’estiu, on les verdures les tallem en daus petits i bullides. Pels seus ingredients requereix una bona conservació en fred.

Ingredients: ( 4 persones)

600 gr o 3 patates grosses
150 gr pastanagues o 2 pastanagues grossetes
100 gr mongetes tendres
150 gr de pèsols
1 llauna tonyina uns 200 gr
Olives verdes sense pinyol o negres uns 50 gr.
2 o 3 ous
Salsa maionesa que la podem comprar ja preparada o fer-la nosaltres.


Preparació:

1r. Posem a bullir els ous uns 10 o 12 minuts, així donem temps perquè es refredin mentre preparem la resta de l’amanida.

2n. A continuació tallem la pastanaga , les mongetes tendres i les patates,  a daus petits, i ho posem a bullir en aquest ordre i quan estiguin cuites les traiem i les colem. Les hem de fer al punt per evitar que se’ns desfacin. Quan es època de pèsols en poso o si els he congelat, en cas contrari no en poso

3r. Tallem les olives, esmicolem la tonyina i l’ou dur ratllat i en reservem una mica per posar-lo al final al damunt de l’ensalada i ho posem a refredar a la nevera.

4t. I a continuació preparem la maionesa, o la comprem ja preparada i la barregem amb tots els ingredients. 

THERMOMIX:

Els mateixos ingredients:

1r Posar en el recipient varoma les patates, les pastanagues, les mongetes tendres i els pèsols, prèviament tallats a daus petits.

2n Col·locar en el vas de la thermomix 600 gr d’aigua i posem els ous en el cistell i el col·loquem en el vas i al damunt el recipient varoma i a continuació programem 26 m. temperatura varoma i velocitat 2. Passat aquest temps comprovem estan fetes, en cas contrari trauríem els ous i posaríem uns minuts més.

3r Acabat el temps traurem les verdures i les posarem en un vol o plata

4t Introduirem en el vas els ous pelats i ja freds i les olives i posarem 2 seg. a velocitat 4, ho col·loquem a la plata i a continuació posem la tonyina i la maionesa i ho remenem tot i a continuació ho deixem refredar a la nevera.

Com he dit de bon començament hi podem afegir pernil salat tallat petit, gambes petites prèviament cuites........


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...