diumenge, 17 de novembre del 2024

CREMA O MANTEGA D'AMETLLES AMB LA THERMOMIX


La crema d'ametlles és una opció deliciosa i saludable per incorporar a la teva dieta. Aquesta crema és ideal per untar en pa, torrades, afegir a smoothies, o com a ingredient en postres i receptes saludables. Rica en greixos saludables, vitamines i minerals, la crema d'ametlles és una alternativa natural i sense additius als productes processats.

Aquesta crema ve bé per untar en torrades, afegir a batuts de fruita per obtenir una textura més cremosa, barrejar amb iogurt.

És beneficiosa per a la salut, és rica en greixos saludables, font de fibra i de proteïna i també té vitamina E, és antioxidant i beneficiosa per a la salut de la pell

Ingredients

  • 300 g d’ametlles crues (amb o sense pell, segons preferència)
  • Opcional: un pessic de sal marina
  • Opcional: una culleradeta d'oli d'ametlla o d'oli de coco (si desitges una textura més suau)

Preparació:

Si vols un gust més intens pots torrar les ametlles, preiament al forn. Posar la safata el forn a 180º durant 10 minuts remenant de tant en tant perquè es torin de manera uniforme. S’han de deixar refredar abans de posar-les al vas de la Thermomix.

Posem les ametlles al vas i triturem durant 1 minut a velocitat 9 per obtenir la textura de farina, remoure del fons del got amb l’espatula, i seguim triturant..

Baixar de les pareds, en aquest momento és quan podem afegir una mica de sal i una mica d’oli d’atmelles o de coco i programar

Ara tritura de nou uns 4 minuts a velocitat 7 i de tant en tant anar baixant de les pareds del vas, pode manar repetin fins aconseguir una textura cremosa.

Guardem aquesta crema en un pot de vidre, es manté unes 3 setmanes en un lloc fresc i sec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...