dissabte, 28 de desembre del 2024

CROQUETA DE POP AMB LA THERMOMIX

 

Aquestes croquetes són ideals per a un aperitiu, un sopar informar o fins i tot per un menú de festa.

El pop té un gust molt delicat i una textura única que queda perfecta en una recepta com aquesta. En aquesta ocasió he utilitzat un pop ja cuit.

Amb la thermomix podem preparar la massa és molt senzill i ràpid.

Aquestes croquetes arrebossades amb preparat per a puré de patates en comptes de pa ratllat, aporta una textura lleugerament més cruixent.

Són cremoses, lleugeres amb un toc cruixent i amb tot el sabor del pop.

Ingredients (per a unes 20 croquetes)

  • 200 g de pop ja cuit
  • 50 g de ceba.
  • 40 g d’oli d’oliva verge extra (per sofregir).
  • 100 g de farina integral (o farina normal).
  • 350 g de llet sencera o semidesnatada (o vegetal no ensucrada, com llet d’ametlles o civada).
  • Un polsim de nou moscada.
  • Sal i pebre al gust.
  • 1 ou (per arrebossar).
  • 100 g de preparat per a puré de patates (per arrebossar).
  • Oli per fregir (opcional: es poden fer al forn o a l’air fryer).

Preparació:

1.         Tritura el pop:

Posa el pop cuit al vas de la Thermomix i tritura 4 segons a velocitat 5. Reserva’l en un bol.

2.    Sofregeix la ceba:

Sense rentar el vas, afegeix la ceba tallada a trossos i tritura 4 segons a velocitat 5.

Baixa les restes amb l’espàtula i afegeix l’oli d’oliva. Programa 8 minuts, 120 °C, velocitat 1.

3.    Prepara la beixamel:

Afegeix la farina al vas i torra-la durant 2 minuts, 120 °C, velocitat 2.

Incorpora la llet, la nou moscada, la sal i el pebre. Programa 8 minuts, 100 °C, velocitat 4.

4.    Barreja el pop:

Incorpora el pop triturat al vas i barreja 10 segons a velocitat 3. La massa ha de quedar homogènia.

Aboca-la en una safata ampla i deixa-la refredar completament. Si pots, posa-la a la nevera perquè sigui més fàcil formar les croquetes.

5.    Forma les croquetes:

Agafa petites porcions de la massa i fes boles rodones amb les mans. Si cal, humiteja’t les mans amb una mica d’aigua o oli perquè no s’enganxi.

6.    Arrebossa les croquetes:

Bat l’ou en un bol. Passa cada bola primer per l’ou i després pel preparat de puré de patates.

Si vols un arrebossat encara més fi, repeteix el procés.

7. Cuina-les:

Fregides: Escalfa oli en una paella i fregeix les croquetes fins que estiguin daurades. Retira-les i col·loca-les sobre paper absorbent.

Al forn: Pinta-les amb un raig d’oli i enforna-les a 200 °C durant 15-20 minuts, fins que quedin daurades.

A l’air fryer: Cuina-les a 200 °C durant uns 10-12 minuts, amb un toc d’oli en esprai.

Pots posar una petita cullerada d’allioli sobre cada croqueta just abans de servir-les. L’allioli combina a la perfecció amb el pop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...