dissabte, 28 de desembre del 2024

CARPACCIO DE FIGUES, FORMATGE DE CABRA I FESTUCS

 


Aquest any la nit de Nadal faig optar per un carpaccio de figues, un entrant senzill, que vaig preparar aprofitant les figues al punt òptim el mes d’octubre.

Vaig preparar-les com un carpaccio, en el seu moment de màxima dolçor, aixafant-les suaument per donar-los la textura perfecta, i després les vaig congelar. Això ens va permetre gaudir quan les necessites, convertint-les per a un plat fresc i diferent per Nadal.

Un entrant lleuger,  amb el contrast dolç de les figues i ingredients salats com el formatge de cabra o parmesà, la ruca i una vinagreta suau.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 8-10 figues madures (congelades ja aixafades en carpaccio o fresques si en tens).
  • 40 g de formatge de cabra o parmesà en encenalls (o un formatge curat al teu gust).
  • Fulles de ruca o brots tendres per decorar.
  • Un grapat de pistatxos, nous o pinyons torrats

Per a la vinagreta:

  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra.
  • 1 cullerada de crema de vinagre balsàmic
  • 1 culleradeta de mel.
  • Un pessic de sal i pebre.

Preparació:

Descongela les figues:

Treu les figues congelades amb antelació, deixant-les descongelar a temperatura ambient, dependrà del gruix  del carpaccio que vas preparar.Com que ja estan aixafades en format carpaccio, només hauràs de col·locar-les al plat.

Munta el carpaccio:

Col·loca les làmines de figues (o els discos congelats ja aixafats) de manera ordenada en un plat.

Prepara la vinagreta:

En un bol petit, barreja l’oli d’oliva, el vinagre balsàmic, la mel, un pessic de sal i una mica de pebre. Bateja-ho bé fins que quedi homogeni.

Decora el carpaccio:

Regalimar la vinagreta per sobre de les figues amb una cullereta, assegurant-te que queden ben impregnades.

Distribueix el formatge de cabra esmicolat o encenalls de parmesà per sobre i afegeix unes fulles de ruca o brots tendres per donar-li color. Si vols, pots afegir també uns pistatxos una mica triturats, pinyons torrats o nous esmicolades.

Serveix immediatament:

Aquest plat és millor servir-lo al moment per gaudir del contrast de textures i del gust fresc.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...