Aquest any la nit de Nadal faig optar per un carpaccio
de figues, un entrant senzill, que vaig preparar aprofitant les figues al punt òptim
el mes d’octubre.
Vaig preparar-les com un carpaccio, en el seu
moment de màxima dolçor, aixafant-les suaument per donar-los la textura
perfecta, i després les vaig congelar. Això ens va permetre gaudir quan les
necessites, convertint-les per a un plat fresc i diferent per Nadal.
Un entrant lleuger, amb el contrast dolç de les figues i
ingredients salats com el formatge de cabra o parmesà, la ruca i una vinagreta suau.
Ingredients
(per a 4 persones)
- 8-10 figues madures (congelades ja aixafades en carpaccio o fresques
si en tens).
- 40 g de formatge de cabra o parmesà en encenalls (o un formatge curat
al teu gust).
- Fulles de ruca o brots tendres per decorar.
- Un grapat de pistatxos, nous o pinyons torrats
Per a la vinagreta:
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra.
- 1 cullerada de crema de vinagre balsàmic
- 1 culleradeta de mel.
- Un pessic de sal i pebre.
Preparació:
Descongela les figues:
Treu les figues congelades amb antelació,
deixant-les descongelar a temperatura ambient, dependrà del gruix del carpaccio que vas preparar.Com que ja
estan aixafades en format carpaccio, només hauràs de col·locar-les al plat.
Munta el carpaccio:
Col·loca les làmines de figues (o els discos
congelats ja aixafats) de manera ordenada en un plat.
Prepara la vinagreta:
En un bol petit, barreja l’oli d’oliva, el
vinagre balsàmic, la mel, un pessic de sal i una mica de pebre. Bateja-ho bé
fins que quedi homogeni.
Decora el carpaccio:
Regalimar la vinagreta per sobre de les figues
amb una cullereta, assegurant-te que queden ben impregnades.
Distribueix el formatge de cabra esmicolat o
encenalls de parmesà per sobre i afegeix unes fulles de ruca o brots tendres
per donar-li color. Si vols, pots afegir també uns pistatxos una mica triturats,
pinyons torrats o nous esmicolades.
Serveix immediatament:
Aquest plat és millor servir-lo al moment per
gaudir del contrast de textures i del gust fresc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada